Liceenii de la „Radu Negru”, la Memorialul „Alexandru Ciolan”

Liceenii de la „Radu Negru”, la Memorialul „Alexandru Ciolan”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Catedra de Educaţie Fizică a Colegiului Tehnic „Radu Negru” îşi respectă cum se cuvine înaintaşii. În aceste zile în centrul atenţiei s-a aflat Memorialul „Alexandru Ciolan”, în cadrul manifestărilor „Iubitorii sportului”. Profesori şi elevi au participat la un remember Alexandru Ciolan (foto), de la a cărui dispariţie se împlinesc şapte ani. Sandu Ciolan a fost unul dintre profesorii reprezentativi ai Galaţiului. A fost sportiv de performanţă, pentru ca apoi să se dedice instruirii generaţiilor tinere. Cea mai îndelungată activitate profesorală a desfăşurat-o la LICM Nr.1, actualul „Radu Negru”. A participat la formarea pentru sport şi pentru societate a sute de tineri, dintre care amintim numele câtorva: Tudorel Stoica, Vali Ştefan, Ioan Gigi, Adrian Oprea, Ene Aret, Cătălin Savu (fotbal), Dogărescu, Costea (handbal), Feru, Ţurcanu (volei), Nicoară, Scholer, Marcela Bujoreanu (atletism) – aceştia fiind o foarte mică parte din sutele de tineri care au trecut prim mâinile lui „Cioli”.

În memoria acestuia, în cursul acestei săptămâni la „Radu Negru” au fost organizate meciuri de fotbal şi baschet, cu participarea echipelor colegiului organizator, la care s-au alăturat şi elevi de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, Liceul Tehnic Căi Ferate şi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Andrei”.

La fotbal s-au înregistrat rezultatele: „Costache Negri” – Liceul CFR 5-6 şi „Radu Negru” – Seminarul „Sfântul Andrei” 8-7. Turneul a fost câştigat de echipa de la „Radu Negru” care în finală s-a impus cu scorul de 13-3 în faţa „ceferiştilor”. Pentru locurile III-IV sau confruntat echipele de la „Costache Negri” şi Seminar, prima impunându-se cu scorul de 15-5.

La baschet s-au evidenţiat liceenii de la „Radu Negru”, care şi de această dată şi-au demonstrat măiestria sportivă. Clasamentul final: 1. ”Radu Negru”, 2. ”Costache Negri”, 3. Liceul CFR. La reuşita manifestărilor au contribuit şi profesorii: Dana Radu, Cătălin Savu („Costache Negri”), Dorel Nedelea (CFR), Victor Leon (Seminar) şi Rodica Dima („Radu Negru”).

Citit 2562 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2013 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.