FCM Dunărea - Săgeata Năvodari 1-2 (0-0), în Liga a II-a de fotbal

FCM Dunărea - Săgeata Năvodari 1-2 (0-0), în Liga a II-a de fotbal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înaintea acestui meci existau destule temeri în tabăra gălăţeană. Deşi nedeclarate,  elevii lui Viorel Tănase erau preocupaţi de anihilarea cuplului arhicunoscut: Chiţu-Zaharia. Nu mai departe, cu o singură etapă în urmă cei doi administraseră echipei brăilene o jumătate de duzină de goluri: Săgeata - Club Fotbal 6-0, două dintre goluri  fuseseră marcate de  Zaharia, alte patru - de  Chiţu, golgeterul ediţiei trecute a eşalonului al doilea.

Patru gălăţeni  în lotul năvodarilor

În formaţia de debut,  Săgeata a avut  doi jucători care proveneau  de la echipe gălăţene - Mişelăricu şi Ochişorii; Nanu a intrat după pauză, în timp  ce Olteanu a rămas pe bancă.

Jocul a fost dominat de la un  capăt la altul de „unsprezecele” dunărean, oaspeţii stând în expectativă. S-au  apărat organizat şi au amânat deschiderea  scorului. Cea mai densă perioadă a fost cea  dintre minutele  14-21, când gălăţenii au  avut patru oportunităţi ofensive. A şutat la poartă Cioinac şi l-a imitat Cârjan care, în min.  16 a trimis în braţele portarului din poziţie de unu la unu! Au mai încercat Bostan - şut peste, şi Bârlădeanu -  minge paraşutată  în vecinătatea "vinclului".  Până la pauză tot echipa noastră a îndrăznit mai mult - prin Bârlădeanu şi Cristea - în timp ce dobrogenii au şutat pentru prima dată la poarta gazdelor în min. 36, prin Zaharia.

Golurile s-au marcat după pauză 

Aspectul jocului se menţine şi la reluare. Din păcate, după mai bine de un sfert de ceas a apărut prima eroare în defensiva noastră. În min. 64, Chiţu a înaintat pe flancul stâng, a trimis precis până la Zaharia şi experimentatul vulpoi înscrie în poarta goală, după ce a depăşit întreaga apărare! Viorel Tănase îşi fortifică atacul, trimiţându-i în teren pe Enache şi Chelaru. Ultimul a reuşit egalarea, după numai trei minute. Bucuria egalării a durat doar patru minute, pentru că în min. 78, fundaşul Tosca a înaintat nestingherit (unde era Cristescu?!) l-a surprins pe Măstăcan, care a respins mingea în faţă. Atât i-a trebuit lui Zaharia şi…1-2. Finalul a aparţinut gazdelor, dar nimic nu s-a mai putut întâmpla.

O înfrângere nedreaptă, care a demonstrat încă o dată că nu e suficient să domini, pentru a obţine victoria trebuie să şi marchezi!

Bun  arbitrajul  buzoianului George Ionescu - asistat de doi botăşăneni: Iulian Brânză şi Ciprian Iovu.

Au evoluat formaţiile:

FCM Dunărea: Măstăcan - Cristescu  (min. 85-Radu), Marin, Cucu, Popescu  (căpitanul echipei) - Cioinac, Bostan, Cristea (71-Chelaru), V. Munteanu, Bârlădeanu (68 - Enache) - Cârjan.

Săgeata: Vlas - Costachi, Mişelăricu, Goşa (căpitan ), Popa - Creţu,    Vaştag (fiul fostului campion mondial de box Feri Vaştag), Vezan, Ochiroşii - Chiţu, Zaharia. Au mai jucat: Toşca, Petean şi Nanu.

Citit 2273 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2011 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.