Turul secund al Cupei Cupelor: Oţelul şi anonimele din Kosovo

Turul secund al Cupei Cupelor: Oţelul şi anonimele din Kosovo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, HC Oţelul Galaţi – KHF Kastrioti, în Sala „Siderurgistul”

Liderul campionatului românesc de handbal feminin, HC Oţelul Galaţi, debutează sâmbătă în cel de-al optulea sezon de cupe europene din istorie. Din postura de finaliste ale „Cupei României”, elevele Alexandrinei Soare vor întâlni KHF Kastrioti (Kosovo), în turul doi al Cupei Cupelor. În urma înţelegerii dintre cele două cluburi, ambele manşe vor fi găzduite de Sala „Siderurgistul”, astăzi şi mâine, de la ora 11.00. Meciurile vor fi oficiate de un cuplu de arbitri din Belarus, format din Dzmitry Nabokau şi Siarhei Kulik. Ungurul Istvan Varga este delegatul Federaţiei Europene.

KHF Kastrioti – o adversară anonimă, care nici pe site-ul propriu nu este menţionată, doar echipa masculină fiind promovată – are în componenţă 15 jucătoare: 12 sunt de naţionalitate kosovară, iar trei - din Macedonia. Vlora Jashari este cea mai în vârstă handbalistă din lotul oaspetelor (1981). Dintre cele trei „straniere”, Blagica Nakovska a evoluat şase sezoane în cupele europene, anul trecut chiar în prima fază a Ligii Campionilor, cu Metalurg Skopje (Macedonia).

Moment de respiro

După un program infernal în ultima perioadă – încheiat cu cinci victorii consecutive în Liga Naţională - „oţelarele” au şansa să-şi tragă sufletul în meciurile cu adversarele din Kosovo, aflate la un nivel valoric inferior. Ultima victorie din campionat (25-22 cu HC Zalău, meci disputat în devans) a lăsat câteva urme în lotul antrenat de Alexandrina Soare. „Nu avem date despre adversara noastră. În mod normal, nu trebuie să avem probleme, dar vom trata cele două meciuri concentrate pentru a nu avea vreo surpriză. Din păcate, superba victorie cu Zalăul, ne-a cam costat, mai multe jucătoare acuzând accidentări. Ne dorim să mergem mai departe în competiţia continentală şi aşteptăm publicul să vină să ne susţină”, a precizat antrenoarea Oţelului.

Brăila, următoarea ţintă

Calificarea în turul următor al Cupei Cupelor nu pare o misiune dificilă pentru Oţelul, în schimb următorul joc din campionat anunţă un nou meci pe viaţă şi pe moarte. În cadrul etapei a VI-a a Ligii Naţionale, în weekendul viitor, la Brăila, este programat derbiul zonal dintre Dunărea şi Oţelul. Un meci care s-a jucat mereu cu patimă şi la care Alexandrina Soare deja se gândeşte: „În dubla cu Kastrioti voi folosi şi jucătoarele care au evoluat mai puţin, încercând să le menajez pe cele cu probleme, pentru că sâmbăta viitoare vom juca la Brăila”. Astăzi, în Liga Naţională sunt programate meciurile etapei a V-a. Dunărea Brăila – de asemenea neînvinsă până acum – va evolua în deplasare la CSU Neptun Constanţa.

Citit 552 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2011 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.