Medalii de bronz pentru popicarii de la ICMRS Galaţi, în ciuda dificultăţilor financiare

Medalii de bronz pentru popicarii de la ICMRS Galaţi, în ciuda dificultăţilor financiare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această perioadă de austeritate pentru sporturile de mâna a doua (sau a treia!) orice succes al acestor categorii de sportivi are o valoare amplificată. Astfel pot fi considerate şi realizările recente ale popicarilor gălăţeni. Plecaţi la Petrila cu două autoturisme proprietate personală, juniorii mari ai Clubului ICMRSG s-au comportat foarte bine în compania celor mai bune echipe din ţară. Acestea s-au întrecut în meciurile finale ale Campionatului Naţional. A fost o competiţie extrem de dârză şi destul de echilibrată. Cu ceva mai multă atenţie gălăţenii puteau poposi pe treapta a doua a podiumului de premiere. Finalmente, elevii antrenorului Jani Pletosu s-au clasat pe locul al treilea, cucerind medaliile de bronz. Gălăţenii au fost depăşiţi de echipa de pe locul II, CFR Cluj cu 41 de „beţe”, iar de campioană – CFR Olimpia Iaşi, cu 80 de „beţe”. Dacă unul dintre jucătorii de bază al lui Pletosu – Alexandru Bălan, ar fi „tras” normal, Galaţiul putea termina, cu siguranţă, mai sus!

Echipa Clubului ICMRSG a realizat un total de 6.357 p.d. – pe manşe, a fost 3.142 p.d. în prima zi şi 3.215 p.d. în cea de-a doua. Defalcate pe sportivi, realizările arată astfel: George Hânceanu 524+517, Cosmin Ţurcan 551+507, Cristinel Benea 510+517, Eduard Bănică 517+569 – acesta fiind recordul personal al gălăţeanului – Daniel Pleşcan 555+544, jucătorul cel mai constant (în paranteză fie spus, Pleşcan este singurul student, anul IV la chimie alimentară, din lotul gălăţenilor), Alexandru Bălan 485+561 p.d.

Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a două zile pe arena din Petrila (un orăşel din apropierea Petroşaniului), la ea luând parte cele mai bune şase echipe din ţară la ora actuală. Iată şi echipele clasate pe locurile III-VI: Inter Petrila, Unio Satu Mare şi Siderurgica Hunedoara. Şi o ultimă remarcă: echipa campioană este pregătită de Remus Antimirescu, cel care a făcut performanţă, ca sportiv, ani de zile, la clubul gălăţean!

Citit 1355 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2013 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.