GALERIE FOTO / Oţelul a scăpat de emoţiile retrogradării, după victoria cu Chiajna
Foto: Foto: Sorin Pană

GALERIE FOTO / Oţelul a scăpat de emoţiile retrogradării, după victoria cu Chiajna
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au reuşit să câştige meciul cu prima echipă aflată sub linia retrogradării şi au făcut pasul decisiv pentru a rămâne în prima ligă şi din sezonul următor


Fără antrenorul Petre Grigoraş pe bancă, aflat în recuperare după intervenţia chirurgicală de la începutul săptămânii, Oţelul a început meciul cu un joc anost, presărat cu multe greşeli copilăreşti. Concordia, singura echipă din Liga I fără victorie în 2013, a reuşit să deschidă scorul prin Serediuc, care a profitat de o eroare în lanţ a defensivei gălăţene. Cojoc nu s-a sincronizat cu Iorga, Filip a intrat prea „moale” la duelul cu Purece, iar Serediuc a finalizat simplu din postură singur cu portarul Grahovac, visător şi el. Echipa roş-alb-albastră a ripostat la primul atac mai consistent, în urma unei faze fixe, specialitatea casei în ultima vreme la Galaţi, şi Sîrghi a egalat la cinci minute după deschiderea scorului. Fundaşul central al Oţelului a devenit golgheterul echipei în 2013 cu trei reuşite. De altfel, golul lui Sârghi în poarta Concordiei este primul pe care gălăţenii îl reuşesc în Liga I contra formaţiei din Chiajna.

După golul egalizator, Oţelul a mai ratat câteva ocazii bune până la pauză. Cea mai mare dintre ele i-a aparţinut lui Neagu, care scăpat singur spre poartă lateral stânga, a şutat slab, pe lângă ţintă.

Repriza a doua a fost cu un joc încâlcit al ambelor echipe, fără prea mari ocazii la cele două porţi. Când totul părea în zadar, Vancea a fost faultat în careu la o centrare venită de pe partea dreaptă. Iorga a finalizat cu siguranţă penaltiul obţinut şi Oţelul a reuşit să obţină toate punctele împotriva primei echipe aflate sub linia retrogradării. Gălăţenii au pus acum o distanţă de opt puncte faţă Concordia, iar emoţiile au fost îndepărtate.

Fluierul buclucaş

Meciul a fost întrerupt câteva momente de centralul partidei după ce un spectator pus pe şotii folosea un fluier identic cu cel al arbitrului la fiecare atac periculos al oaspeţilor. La una dintre fazele de poartă ale Concordiei, mijlocaşul Silviu Pană s-a oprit după ce a auzit fluierul din tribună, câteva minute mai târziu Coşereanu a fost indus în eroare şi a reacţionat nervos la adresa fanilor gălăţeni. După ce arbitrul a întrerupt partida preţ de câteva momente, fluierul său a fost singurul care a influenţat jocul.


OŢELUL GALAŢI - CONCORDIA CHIAJNA 2-1 (1-1)

Meci disputat luni, în a XXVIII-a etapă din Liga I

Spectatori: 4.000

Au marcat: Sîrghi 20, Iorga 90 pen./ Serediuc 15

Cartonaşe galbene: Sîrghi, Popescu, Astafei, Cojoc / Belu, Ispir. Cartonaş roşu: Belu.

Echipele utilizate:

OŢELUL : Grahovac – Cojoc, Sîrghi, Benga, Popescu – Iorga, Filip, Neagu (Gazale 46) – Astafei (Marquinhos 64), Paraschiv, Stromajer (Vancea 75). Antrenor: Marian Dinu.

CONCORDIA : Niţă – Belu, Ilie, Leca, Bucurică – Ispir, Pană – Serediuc (Popovici 69), Purece (Novac 88), Coşereanu (Zuluf 62) – Wellington. Antrenor: Ilie Stan.

Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucureşti), Daniel Hulubei (Vaslui), Ciocănea (Sibiu).

Citit 1987 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2013 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.