Distrugerea fostei campioane continuă. Oţelul nu a primit licenţa

Distrugerea fostei campioane continuă. Oţelul nu a primit licenţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Verdictul încă nu este cel final * Clubul a făcut recurs, decizia fiind aşteptată pentru 7 mai * Pentru că nu şi-au primit primele de victorie restante chiar şi de anul trecut, fotbaliştii au decis să protesteze la următor meci împotriva conducerii


Din fosta campioană se alege praful! Incredibil, un club care avea în cont toamna trecută peste 7 milioane de euro, a ajuns să nu primească licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I, totul în numai opt luni, de când acţionar a devenit TNG, compania controlată de Dan Adamescu. Conform surselor noastre apropiate LPF, decizia de ieri a Comisiei de Licenţiere nu este generată de datorii către jucători sau alţi angajaţi ci de garanţiile financiare prezentate în dosar. Una dintre acestea ar fi contractul de sponsorizare încheiat cu Astra Asigurări, dar fără documente care să ateste că firma respectivă îl poate onora.

Oţelul a făcut apel Având dosarul completat cu aceste documente, FC Oţelul a făcut aseară recurs, decizia finală fiind anunţată pentru 7 mai.

Lucian Ciofoaia, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oţelul, şi-a exprimat, într-un comunicat, convingerea că soluţionarea apelului va fi favorabilă: „Comisia de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal a formulat astăzi o soluţie negativă pe forma problemei noastre, nu şi pe fond. În fapt, Comisia solicitase documente care nu fac obiectul legislaţiei în vigoare privind contabilitatea, şi anume situaţiile financiare combinate, dar FC Oţelul Galaţi va depune în scurt timp toate documentele solicitate. Am făcut deja apel şi pe data de 7 mai 2013 se va da soluţionarea, răspuns care cu siguranţă ne va fi favorabil. FC Oţelul Galaţi va obţine licenţa de club profesionist şi pentru sezonul 2013-2014”

Narcis Răducan, manager general al clubului, a spus că problema a fost generată de o lipsă de comunicare între avocatul care s-a ocupat de dosar şi acţionariat.  „Nu există probleme cu banii la Oţelul, ci doar a fost o chestie apărută din lipsă de comunicare între avocat şi acţionariat. Au lipsit anumite documente de la dosar, dar e un lucru remediabil până la apel. Clubul Oţelul nu are datorii şi nu are griji cu licenţa din punctul acesta de vedere. Am convingerea şi speranţa că totul se va rezolva”, a declarat Răducan.

Fotbaliştii, protest împotriva conducerii

Cu toate că cei din conducerea FC Oţelul au dat asigurări că nu există probleme cu plata obligaţiilor financiare către jucători, situaţia continuă să fie tensionată. Jucătorii roş-alb-albaştri au decis ca la meciul cu Astra Giurgiu de sâmbătă să evolueze cu banderole albe în semn de protest. Principalul motiv de nemulţumire al acestora îl reprezintă primele de victorie neplătite de anul trecut, de la meciul câştigat în Giuleşti (3-2 cu Rapid) şi până acum. De asemenea, fotbaliştii Oţelului nu şi-au primit nici salariile pe luna martie. Reacţia lor a venit prin vocea căpitanului Cristian Sîrghi, la finalul meciului câştigat contra Concordiei Chiajna, scor 2-1.  "Am avea nevoie de cineva să fie alături de noi, mai ales că nici conducerea nu prea am văzut-o alături de noi. Au fost şi unele declaraţii în care au zis că suntem cu banii la zi, dar nu este chiar aşa şi aş vrea să trag un mic semnal de alarmă. Vin sărbătorile pascale şi sunt unii colegi care au nevoie măcar de un salariu sau o bonificaţie prin prime, ceva. Se intră în a doua lună de neplată la noi”, a spus Sîrghi.

Citit 2595 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2013 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.