Proiectul HC Danubius Galaţi, un eşec!
Foto: Foto: Marius Ionescu

Proiectul HC Danubius Galaţi, un eşec!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri după-amiază s-a tras cortina peste ediţia 2012-2013 a Ligii Naţionale, un sezon de tristă amintire pentru fanii handbalului gălăţean. Clasamentul final o arată pe HC Danubius pe ultima poziţie, cu doar 7 puncte obţinute în 20 de meciuri disputate (trei victorii şi un rezultat de egalitate). Doar o singură echipă retrograda în acest sezon şi aceea a fost Danubius!

După 20 de ani neîntrerupţi de Liga Naţională, timp în care a evoluat cu succes în diferite cupe europene, echipa feminină a Galaţiului se vede obligată să-şi facă temele pentru derbiurile din toamnă cu Nova Force Giurgiu, ACS Bowling Bobowling Sf. Gheorghe sau Spartac Bucureşti.

Danubius, urmaşa echipei Oţelul şi finanţată din toamna anului trecut şi până acum de Primăria Galaţi cu suma de 1.350.000 de lei, îşi mai poate păstra locul în Liga Naţională doar dacă Federaţia decide la Adunarea Generală din 17 iunie să organizeze un campionat cu 14 echipe.

 

Înfrângere şi cu Romanul

Cu salarii restante de câteva luni, handbalistele Danubiusului au încercat să încheie sezonul cu o victorie pe teren propriu. Nu le-a reuşit! Greşeli multe, un joc haotic, un singur portar în lot, o brigadă de arbitri paralelă cu sportul numit handbal şi o echipă adversă pentru care campionatul încă nu s-a încheiat (HCM Roman mai are de disputat meciurile din „Cupa României”), acestea sunt doar câteva din cauzele insuccesului din ultima rundă. Formaţia din Roman s-a impus cu 31-30, după ce la pauză conducea cu 15-13, iar Danubiusul a terminat în genunchi un sezon ratat!  

În partida de miercuri, antrenoarea Alexandrina Soare s-a bazat pe jucătoarele: Daniela Goldic Ancerencu – Iryna Glibko 12, Cătălina Cioaric 5, Iulia Artean 5, Iaroslava Burlachenko 3, Daciana Curtean 2, Yulia Zaremba 2, Mihaela Pătuleanu 1, Carmen Gheorghe, Maricica Trandafir, Irina Lazarin, Delia Mărginean şi Irina Başa.

Citit 2004 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2013 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.