Loviţi de un fost campion: Oţelul a fost învinsă de Antal

Loviţi de un fost campion: Oţelul a fost învinsă de Antal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au pierdut în penultimul meci al sezonuluila Vaslui, după golul marcat de Antal, dar au avut multe ocazii printre care şi două bare


FC VASLUI - OŢELUL GALAŢI  1-0 (1-0)

Meci din etapa a XXXIII-a a Ligii I

Spectatori: 3.000

Au marcat: Antal (min.43)

Cartonașe galbene: Temwanjera (min. 46), Buhăescu (min. 66)/ Cojoc (min. 30), Sg. Costin (min. 57)

Echipele utilizate:

FC VASLUI: Straton – Milanov, Celeban (Cordoş min.72), Varela, Sălăgeanu – Caue, Jumisse – Antal, Tendeng (R. Costin min.60), Buhăescu (N’Doye min.77) – Temwanjera. Antrenor: Gabriel Balint.

OŢELUL: Grahovac – Cojoc, Benga, Sg. Costin, Ljubinkovici – Paraschiv (Băjenaru min.75), Filip, Giurgiu – Astafei, Vancea (Tudorie min. 58), Stromajer (Marqunhos min.65). Antrenor: Marian Dinu.

Arbitri: Marius Avram (Bucureşti), asistat de Vladimir Urzică (Piatra-Neamţ), Gheorghe Bogdan (Bucureşti)


Dacă în ultima vreme duelurile dintre Oţelul şi FC Vaslui erau intens disputate, de această dată lipsa mizei şi-a spus cuvântul. Mai mult, de la ambele formaţii au lipsit jucători importanţi. Oţelul n-a putut conta pe Sîrghi, Neagu şi Iorga, în timp ce la gazde au absentat Sânmărtean şi Stanciu. Partida în sine s-a disputat într-un ritm relaxat, cu echipa roş-alb-albastră având posesia mai bună. Gălăţenii puteau deschide scorul prin Paraschiv, în minutul 10, atunci când decarul Oţelului a pătruns nestingherit în careul advers, dar şutul său a fost respins în faţă de Straton, de unde Giurgiu n-a putut împinge mingea în plasă. Cinci minute mai târziu, Filip a expediat un şut-bombă care a zguduit serios bara transversală a porţii adverse. Totuşi, Oţelul a reuşit să şi marcheze, prin Vancea (min. 28), dar asistentul a indicat eronat ofsaid, iar golul a fost anulat.

Antal nu s-a bucurat la gol

Deşi abia s-au apropiat de poarta lui Grahovac în prima repriză, vasluienii au reuşit totuşi să deschidă scorul în finalul primei reprize. Fost campion cu Oţelul în 2011, Livu Antal, actualul mijlocaş al vasluienilor, a reuşit un gol superb în vinclul porţii lui Grahovac, din afara careului, lateral-stânga. Antal nu s-a bucurat la gol, în semn de respect pentru perioada petrecută la Galaţi între 2009 şi 2012.

Bara s-a opus şi a doua oară

Partea a doua a fost cu ocazii de ambele părţi, iar gălăţenii au cerut şi un penalti la atacul din careu al lui Milanovla Paraschiv. Cea mai mare şansă a Oţelului de a egala a fost semnată de Marqunhos, care a şutat în bară de la16 metridupă o acţiune personală. Pe final, Astafei a scăpat singur spre poarta adversă, dar Straton a respins în corner.

Până la urmă se ajunge la vorba lui Petre Grigoraş de zilele trecute, atunci când declara că au plecat jucători campioni şi au venit în locul lor alţii care nu s-au adaptat. La meciul cu FC Vaslui, gălăţenii au fost răpuşi chiar de Antal, un fost campion al Oţelului.

Citit 1078 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2013 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.