Iorga, jucătorul sezonului 2012-2013 pentru Oţelul
Foto: FOTO: Sorin Pană

Iorga, jucătorul sezonului 2012-2013 pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bilanţul sezonului recent încheiat îl evidenţiază pe şeptarul din lotul gălăţenilor drept cel mai bun din echipă


Cu toate că n-a fost un sezon tocmai reuşit pentru Oţelul, locul 11 în campionat şi semifinalistă în Cupa României, din lotul gălăţenilor s-a evidenţiat mijlocaşul Cătălin Iorga, care deja a atras atenţia mai multor cluburi interesate de un eventual transfer.

Iorga a fost cel mai utilizat fotbalist, cu 31 de apariţii în campionat, 2.578 de minute în total. De altfel, ediţia 2012-2013 reprezintă cel mai bun sezon al lui Iorga din acest punct de vedere. În plus, mijlocaşul de 25 de ani al Oţelului a fost şi cel mai bun marcator, cu opt reuşite în toate competiţiile. Iorga a punctat şi la impresia artistică, cu unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului, marcat împotriva celor de la FC Vaslui.

Antrenorul Petre Grigoraş, cel care în urmă cu şapte ani îi acorda şansa debutului în prima ligă, a spus că deja Iorga a devenit un jucător emblematic pentru Oţelul şi că acesta are potenţial să mai crească valoric. „Nu este o surpriză pentru mine. El se pregăteşte foarte bine, este serios şi s-a văzut asta în randamentul lui. Îl ştiu de la 18 ani, acum are 25 de ani, în această perioadă a acumulat experienţă şi chiar mai poate creşte. Prin seriozitate şi muncă a ajuns la aceste nivel, să fie un jucător emblematic, înseamnă că nu m-am înşelat atunci când l-am promovat la prima echipă”, a spus Petre Grigoraş, antrenorul Oţelului din returul campionatului.

Stromajer, dezamăgirea sezonului

Oarecum surprinzător, al doilea jucător al Oţelului ca meciuri bifate în campionat este Stromajer. Însă, chiar dacă a avut 30 de prezenţe în campionat, slovenul n-a reuşit să convingă prin evoluţiile sale. Stromajer a marcat doar de două ori şi de fiecare dată împotriva a două formaţii care au şi retrogradat la finalul sezonului, Gloria şi CS Severin. Atacantul în vârstă de 29 de ani nu s-a integrat la Oţelul nici la un an şi jumătate de la sosirea sa la Galaţi.

Topul prezenţelor pe teren pentru echipa roş-alb-albastră este completat de Neagu (28), Giurgiu (27) şi Sîrghi (21). Chiar dacă nu mai sunt la prima tinereţe, Costin şi Paraschiv au fost utilizaţi în 19, respectiv 16 partide de campionat. Al doilea a reuşit să şi marcheze de trei ori, plus un gol înscris în Cupa României.

Zaharia şi Ilie, loviţi de accidentări

Singurul jucător din lotul Oţelului care n-a apucat să bifeze nici măcar un minut este mijlocaşul Alexandru Zaharia, accidentat în cantonamentul de dinaintea reluării campionatului. Aproape în aceeaşi situaţie s-a aflat şi Silviu Ilie, care a bifat doar o prezenţă, în primul meci al sezonul, când s-a şi accidentat, ratând restul partidelor. Următorii trei cu prezenţe puţine sunt portarul Simaitis (două meciuri), tânărul atacant Alexandru Tudorie (3) şi brazilianul Joao Felipe Antunes (4).

„Am încheiat campionatul onorabil faţă de condiţiile în care ne-am desfăşurat activitatea, plus că am avut un parcurs destul de bun în Cupa României, unde am ajuns până în semifinalele competiţiei”, a spus Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul, referitor la sezonul recent încheiat.

Gălăţenii vor relua antrenamentele pe 15 iunie, când va începe pregătirea pentru viitorul sezon.

Citit 1902 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2013 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.