Oţelul - Larvik, un meci pentru o calificare

Oţelul - Larvik, un meci pentru o calificare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Handbalistele de la Oţelul se află în faţa unui foarte important examen. Astăzi, de la ora 11,00, Sala "Siderurgistul" găzduieşte întâlnirea dintre Oţelul Galaţi şi puternica grupare norvegiană Larvik HK, meci decisiv pentru calificarea în semifinalele Cupei Cupelor.

Gălăţencele privesc această confruntare cu maximă seriozitate. Un succes la mai mult de patru goluri, în meciul de astăzi, le-ar propulsa definitiv în elita handbalului feminin european. Aşa cum este şi statutul adversarelor.

În tur, la Larvik a fost un meci foarte strâns, împotriva calculului hârtiei (scor 26-22, în favoarea norvegiencelor). Elevele Gabrielei Artene au lupta exemplar, chiar şi în momentele în care erau dezavantajate de arbitri germani, reuşind finalmente un rezultat acceptabil în perspectiva calificării.

Oţelul are o echipă redutabilă - a demonstrat-o în competiţia internă, dar şi în meciurile internaţionale disputate în acest sezon, în „optimi”, trecând peste puternica echipă din Debrecen. Jucând cu aceeaşi determinare, şi având de partea lor publicul şi terenul propriu, Oţelul poate obţine astăzi un rezultat mare şi o calificare pe măsură.

Loturile celor două echipe pentru confruntarea de astăzi:

Oţelul: Mihaela Crăcană Blaga, Ramona Bocăneală - Amelia Busuioceanu, Maricica Trandafir, Renata Tătăran Ghionea, Daciana Curtean. Diana Pătru, Cătălina Cioaric , Raluca Dobca, Carmen Gheorghe, Iulia Artean, Diana Druţu şi Nicoleta Tudor.

Larvik HK: Lene Rantala, Emily Stang Sando - Tonje Larsen, Sara Breistol, Heidi Loke, Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen, Anniken Jansen, Linn-Kristin Riegelhuth, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Tine Stange şi Olga Medvedeva.

Arbitrii meciului - olandezii Peter Bol şi Ed Van Eck; observator al EHF - Itzhak Hart, din Israel.

Iată o  scurtă declaraţie a antrenoarei Gabriela Artene: „Ştim că ne aşteaptă un meci foarte greu, că avem un adversar redutabil, însă suntem hotărâte să ne dăruim toată energia pentru un rezultat favorabil, care să ne aducă mult dorita calificare”.

La rândul lui, antrenorul oaspeţilor, Karl Erik Bohn, ne-a declarat: „Noi suntem o echipă mai bună şi sper să demonstrăm pe teren. Oţelul ne-a lăsat o bună impresie în meciul tur, dar trebuie să accedem în semifinalele Cupei Cupelor. Mă bucur că a revenit Tonje Larsen, nu ştiu dacă va putea evolua la capacitate maximă, dar este un mare plus pentru Larvik. Însă, o altă jucătoare de bază, Karoline Breivang, este în continuare accidentată”.

Citit 1170 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.