Fenomenul Bute, la Galaţi

Fenomenul Bute, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuând tradiţia pe care a instaurat-o acum 24… de meciuri (toate câştigate, dintre care 19 prin KO), Lucian Bute şi-a etalat, vineri, la Galaţi, faimoasa centură cu diamante, la Consiliul Judeţean, în prezenţa preşedintelui CJ, Eugen Chebac. Campionul a primit din partea preşedintelui Eugen Chebac o plachetă, un album şi un DVD, pe care a promis că le va duce în Canada.

Astăzi, 21 martie, Lucian Bute va primi din partea primarului Dumitru Nicolae şi cheile unui apartament cumpărat de primărie în parteneriat cu omul de afaceri Cornel Istrate. 

Cu modestia-i obişnuită, Lucian Bute a mulţumit pentru onoruri şi şi-a exprimat bucuria de a se afla acasă: „Vin mereu cu mare drag aici, după fiecare meci. După cum probabil ştiţi, săptămâna trecută am luptat cu Fulgencio Zuniga, m-am antrenat foarte mult pentru acest meci şi mulţumesc lui Dumnezeu că am câştigat şi mi-am păstrat centura”.  

Lucian Bute va trebui să-şi pună centura în joc în faţa unui alt adversar (din primii 15 clasaţi în ierarhia IBF) în următoarele două-trei luni, campionul a spus că următoarea provocare ar vrea să o aibă cu Librado Andrade.

„Sper să mă întâlnesc cu Andrade, pentru că astfel voi avea ocazia să fac un meci revanşă, şi o să-i demonstrez că într-adevăr merit să păstrez centura”.

Cât priveşte un viitor posibil meci de unificare a centurilor, Lucian Bute nu a exclus posibilitatea ca aşa ceva să se întâmple – probabil peste un an – „poate în Canada, poate în SUA sau chiar - de ce nu? în România. Însă pentru ca meciul să aibă loc în România, trebuie organizare şi implicare deosebite, pentru că o astfel de întreprindere necesită bani mulţi. Eu îmi doresc să lupt în România, este cel mai frumos vis al meu, dar nu depinde de mine, ci de organizatori”.

…Organizatori care, cel puţin dacă vorbim la nivelul Galaţiului, nici măcar nu există. Dacă ne referim aici la autorităţile locale, singura legătură a Galaţiului cu boxul este… scheletul metalic năpădit de buruieni de pe Domnească.

O lipsă pe care şi Lucian Bute a subliniat-o, cu tristeţe. Lipsa unei baze sportive adecvate antrenamentelor de box este cu atât mai nedreaptă cu cât la Pechea - comuna natală a lui Bute - circa 15 copii iau lecţii de box la clubul sportiv înfiinţat de campionul IBF.

Proiecte valoroase, ca diamantele din centură 

Cum discuţiile au trecut în registrul politic, preşedintele CJ Eugen Chebac a ţinut să anunţe câteva veşti, am spune noi bune dacă s-ar şi materializa. Astfel, există speranţe certe cu privire la alocarea unor fonduri substanţiale, din partea Companiei Naţionale de Investiţii, în vederea unor amenajări sportive, în Cartierul „Dimitrie Cantemir”.

„CJ a alocat, anual, din buget, cam cinci la sută pentru cultură, culte, sănătate, sport; anul trecut, suma s-a ridicat la circa trei miliarde lei vechi. Cât priveşte structura de la Arena de Box (de pe strada Domnească) trebuie expertizată, pentru că a stat mulţi ani nefolosită şi nu ştim dacă mai e de actualitate”.

„Însă, prin finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii, la Galaţi, în Cartierul „Dimitrie Cantemir” se vor construi o sală de sport modernă şi un bazin de polo şi poate ne gândim şi la o arenă de box. Primăria a depus în acest sens un astfel de proiect, am fost şi eu la întâlnirea cu ministrul Vasile Blaga, la care a participat city-managerul  Florin Popa”, a anunţat Eugen Chebac.

Probabil că drumul plin de gropi până la Pechea lui Bute l-a inspirat pe preşedintele Eugen Chebac să anunţe şi alte proiecte, la fel de valoroase pentru comunitate. Chebac a mai anunţat că „atât timp cât Lucian Bute s-a angajat să lupte în continuare pentru a-şi păstra centura şi eu m-am angajat ca până la sfârşitul lui 2010 să fie modernizat, până la Tecuci, DJ 251.

Preşedintele CJ a reamintit şi faptul că pe 6 martie s-a semnat finanţarea lucrărilor pentru DJ 253 Cudalbi-Băleni-Viile, care să asigure legătura DN 26-25 Umbrăreşti-Cudalbi-Băleni-Viile.

Citit 989 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.