Încă o echipă din Liga I ar putea juca la Galaţi din sezonul următor

Încă o echipă din Liga I ar putea juca la Galaţi din sezonul următor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre nou-promovate, Săgeata Năvodari, are stadionul „Oţelul” ca variantă de disputare a partidelor de pe teren propriu


 

Odată cu promovarea în prima ligă, obţinută joi, după victoria contra celor de la FCM Dunărea, scor 1-0, formaţia Săgeata Năvodari îşi face deja planurile pentru sezonul următor. Pentru că stadionul din Năvodari nu îndeplineşte condiţiile de licenţiere, reprezentanţii clubului au trecut în dosarul de licenţiere ca variante de stadion pentru jocurile de pe teren propriu, atât stadionul „Oţelul”, cât şi arena „Farul” din Constanţa.

„Am discutat şi cu câţiva investitori, sponsori, care s-au aliat efortului nostru financiar ca să putem face faţă pentru prima ligă. Noi avem o convenţie cu Oţelul Galaţi până aducem stadionul la standardele pe care le impune Federaţia Română de Fotbal, dar avem şi alternativa de a juca meciurile de acasă pe stadionul Farul. Trebuie să punem nocturnă, să avem un minim de 7.000 de locuri, noi îl facem de 8.500. Deci şase luni, poate chiar un an de zile, depinde cum ne mişcăm şi noi, probabil o să jucăm la Galaţi sau la Constanţa”, a spus Matei Nicolae, primarul municipiului Năvodari.

Prima variantă a formaţiei dobrogene este stadionul „Farul” din Constanţa, dar pe acelaşi stadion sunt înscrise deja Farul şi Viitorul. Şi cum starea precară a gazonului a fost acuzată de reprezentanţii celor două echipe în mai multe rânduri, scad şansele celor de la Săgeată să poată evolua la Constanţa. 

Precedent cu Viitorul

În dosarul de licenţiere al celor de la Săgeata, stadionul „Oţelul” reprezintă soluţia de rezervă, lucru confirmat şi de managerul general al roş-alb-albaştrilor, Narcis Răducan.

„Este adevărat că i-am ajutat pe cei de la Săgeata Năvodari, le-am întins o mână de ajutor în ceea ce priveşte stadionul, dar numai ca soluţie de rezervă. Din câte ştiu au altă opţiune, e foarte puţin probabil să evolueze la Galaţi”, a spus Răducan.

Chiar în sezonul recent încheiat Viitorul Constanţa a disputat primele trei partide de pe teren propriu la Galaţi, pe stadionul „Oţelul”. La fel cum s-a întâmplat şi atunci, şi de această dată este posibil ca arena gălăţeană să fie închiriată de o nou promovată pe o perioadă scurtă, pentru a nu afecta starea gazonului.

De asemenea, există exemple occidentale de echipe care joacă pe acelaşi stadion: AS Roma şi Lazio, Inter şi AC Milan sau Bayern Munchen şi TSV Munchen 1860.

Citit 1886 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2013 16:13

5 comentarii

 • postat de v...m
  Luni, 03 Iunie 2013 03:59
  avem primar de valoare face galatu capitala o sa vedeti voi
  0
  0
  Raportează
 • postat de v m
  Luni, 03 Iunie 2013 03:55
  ce baietas cu clasa e domnu marius o sa mute si capitala la galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de unul
  Sâmbătă, 01 Iunie 2013 13:16
  DA , am putea chiar sa fim gazde la finala ligii campionilor , pe noul stadion , pe aceasta bijuterie facuta de mariusica stan.Bravo dom premar , hai ca lucrurile se misca chiar bine in galati.lasati-o mai moale sa nu depasim capitalele europene.Galatiul arata intradevar beton.apropo dom premar , banii de i-ai impartit cu adamescu?bunuti?iti place bunut a?te-n mortii matii de animal !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Statescu
  Sâmbătă, 01 Iunie 2013 09:54
  Bravo @IC !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 01 Iunie 2013 08:10
  Pe care stadion joaca ,pe ala care-l construia premarele Stan in campania electorala. Daca tot au la dispozitie un stadion ca in vise ,pot veni la Galati prin tunelul care traverseaza Dunarea ,sau pe podul peste Dunare ce se tot construieste de 23 de ani intre Braila si Galati ,sau pe drumul expres de la Drajna la Galati,mai comod cu avionul decolat de la Kogalniceanu Airport si aterizat la Braila-Galati Fraierpot .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.