Fostul mare handbalist Cornel Penu a fost la Galaţi, la  45 de ani de la absolvirea Facultăţii

Fostul mare handbalist Cornel Penu a fost la Galaţi, la 45 de ani de la absolvirea Facultăţii

Penu, alături de Gruia şi Oţelea, în anii de glorie ai handbalului masculin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Cornel Penu, absolvent al Facultăţii de Tehnologia Construcţiilor de Maşini, promoţia 1968, a răspuns „prezent”, la apelul din aula Facultăţii din Galaţi. Inginerul Penu, colonel în rezervă, a jucat handbal şapte ani pentru Ştiinţa Galaţi, în Divizia A (antrenor Dumitru Sârbu), continuându-şi cariera la Dinamo Bucureşti. Cornel Penu (buzoian la origine) este dublu campion mondial: la Paris (1970) şi la Berlin (1974), vicecampion olimpic la Montreal (1976) şi medaliat cu bronz la Munchen (1972). După încheierea carierei de jucător, a antrenat nouă ani în Maroc, iar din 2002 locuieşte în Franţa  La întâlnirea de promoţie, acesta a venit de la Paris însoţit de soţia sa Gina (colegă de institut). "A fost un student-sportiv unicat. Cu toate că stătea mult timp în cantonamente, chiar şi câte şase luni pe an, când venea la examene se prezenta foarte bine pregătit. A luat toate exemenele, toate pe bune!", a declarat profesorul universitar Liviu Stoicescu, un cadru didactic recunoscut pentru intransigenţa sa. Multiplul nostru campion ne-a mărturisit că s-a întors cu drag într-un loc în care a învăţat, a avut profesori şi colegi minunaţi, de care i se face dor ori de câte ori rememorează episoade petrecute în oraşul nostru.
A trecut mai bine de jumătate de secol de când generaţia lui Penu umplea inimile de bucurie, a sute şi sute de gălăţeni, amatori de sport, prin evoluţia de pe terenul de handbal. A fost perioada în care marile echipe din ţară ale sportului cu mingea la semicerc erau nevoite să se recunoască învinse în confruntările de la Galaţi.

Citit 3072 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2013 18:27

1 comentariu

  • postat de Rocsana Irimia Vineri, 23 Octombrie 2015 16:56 82.208.137.*** Link la comentariu
    0
    0

    Cornel Penu s-a născut la Galaţi, în ziua de 16 iunie 1946, mutându-se de mic copil la Buzău. Acest lucru este mărturisit chiar de Cornel Penu în cartea biografică, scrisă de Hristache Naum, "Ultimul apărător - Cornel Penu", editura Sport-Turism, 1983

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.