Incertitudinea persistă la Oţelul: Continuă războiul dintre Marius Stan şi TNG
Foto: Marius Stan, alături de Narcis Răducan şi Lucian Ciofoaia, în momentul semnării contractului cu TNG / Foto: Sorin Pană

Incertitudinea persistă la Oţelul: Continuă războiul dintre Marius Stan şi TNG
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele două tabere, fosta şi actuala conducere a clubului, au lansat din nou acuzaţii, fiecare împotriva celeilalte * Fotbaliştii de la FC Oţelul nu înţeleg situaţia de la club, dar speră să se rezolve cât mai curând


Clubul de fotbal fanion al oraşului se află într-o situaţia greu de imaginat în urmă cu doi ani când Oţelul reuşea să câştige campionatul. Conturi blocate, datorii către terţi, jucători neplătiţi, intrarea în insolvenţă şi apropiere de faliment. Acestea sunt premizele unui viitor sumbru la Oţelul. Între timp, fostul conducător, Marius Stan, actualul primar al oraşului, poartă un război de la distanţă cu reprezentanţii The Nova Group, firma care deţine pachetul majoritar de acţiuni. Edilul Galaţiului cere public intervenţia DNA-ului, după ce a spus că erau peste şapte milioane de euro în conturi la momentul preluării clubului de către compania controlată de miliardarul Dan Grigore Adamescu.

„Acum un an au preluat clubul cu şapte milioane de euro şi după un singur an îl aduc în insolvenţă, asta demonstrează că nu au niciun gând bun, au fost doar interesaţi de banii de acolo. Noi ne-am descurcat cu bani foarte puţini. Îmi reproşez şi acum faptul că l-am recomandat pe actualul patron, dar negocierile s-au purtat cu Combinatul, deţinătorul tuturor acţiunilor la momentul respectiv, eu fiind în incompatibilitate de a mă implica în acest subiect. Rămâne de stabilit de către alţii cât de legale au fost plăţile făcute din contul clubului către alte societăţi. Vorbim de milioane de euro, DNA-ul ar trebui să se autosesizeze şi chiar cred că acest lucru se va produce, n-am niciun fel de îndoială din punctul ăsta de vedere”, a spus Stan.

TNG-ul aruncă răspunderea către fosta conducere

Reprezentanţii The Nova Group îi consideră pe foşti conducători ai clubului drept principalii responsabili pentru situaţia actuală cu conturile blocate de ANAF. „Conform actului de control şi a prevederilor legale, responsabilitatea aparţine fostei conduceri, indiferent dacă ea este sau nu asumată”, se arată într-un comunicat oficial emis de pe siteul oficial al clubului.

După aflarea veştii că FC Oţelul intră în insolvenţă, Lucian Ciofoaia, preşedintele CA, a plecat în cantonamentul din Anglia pentru a-i linişti pe jucători. Chiar şi în aceste condiţii, jucătorii sunt îngrijoraţi de soarta clubului şi nu înţeleg ce se întâmplă momentan la Oţelul. Fotbaliştii n-au mai primit salariile de trei luni.

„Asta-i problema conducerii sau a acţionariatului, să ne plătească, dacă nu, putem deveni liberi şi asta e. Încercăm să ne detaşăm de probleme şi să ne pregătim aşa cum trebuie”, a spus Cătălin Iorga, cel mai important jucător al Oţelului din sezonul precedent.

Citit 2437 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2013 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.