GALAŢIUL CONTRAATACĂ! Luptă acerbă pe insolvenţa Oţelului

GALAŢIUL CONTRAATACĂ! Luptă acerbă pe insolvenţa Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duelul este purtat de jurişti, iar specialiştii în materie din Galaţi încearcă să dejoace planul acţionarilor clubului de a avea administrator judiciar din Bucureşti


Pe rolul Tribunalului Bucureşti, mâine este termen de judecată în dosarul înregistrat pe 4 iulie de acţionariatul Fotbal Club Oţelul SA, prin care se solicită intrarea în insolvenţă. Însă, faţă de faza iniţială, când societatea care administrează activitatea echipei de fotbal Oţelul Galaţi era singura parte în proces, acum a apărut în calitate de petent şi societatea gălăţeană Evrika Eurodips, care ceruse insolvenţa la Tribunalul Galaţi încă de luna trecută (18 iunie).

Practic, ultima mişcare în acest caz reprezintă o replică a gălăţenilor la acţiunea de acum aproximativ două săptămâni a acţionarilor, cea de mutare a sediului social al FC Oţelul SA în Capitală, fără de care nu s-ar fi putut adresa Tribunalului Bucureşti. Miza acestei mutări o reprezenta desemnarea de către instanţă a unui administrator judiciar al clubului din Bucureşti. Însă, gălăţenii au contracarat prin implicarea în dosarul de la Tribunalul Bucureşti, astfel că, conform legislaţiei, în mod normal cele două procese vor trebuie comasate şi judecate de către instanţa la care a fost înregistrată prima dintre cele două cereri de intrare în insolvenţă, adică Tribunalul Galaţi, ceea ce ar duce implicit la desemnarea unui administrator judiciar din Galaţi.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 2869 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.