Un nou scandal la Oţelul. Mai mulţi oameni de afaceri spun că vor să preia clubul, dar că se tem de "afacerile necurate"

Un nou scandal la Oţelul. Mai mulţi oameni de afaceri spun că vor să preia clubul, dar că se tem de "afacerile necurate"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia de la clubul roş-alb-albastru a căpătat accente dramatice, iar pentru revenirea pe un făgaş normal, propice performanţei, se caută noi investitori


Speculaţii despre preluarea clubului fanion al oraşului de către alţi finanţatori, apropiaţi ai primarului Marius Stan, fostul director general al Oţelului, au început să apară încă de la începutul anului. Atunci a izbucnit practic şi conflictul dintre Stan şi The Nova Group, firma controlată de miliardarul Dan Grigore Adamescu, care deţine pachetul majoritar de acţiuni ale FC Oţelul.

Actualul primar al Galaţiului a declarat că sunt oameni potenţi financiar care ar fi dispuşi să investească la clubul roş-alb-albastru. „Ca primar al oraşului, n-am cum să intervin decât printr-un apel care ţine de ceea ce simt eu pentru acest club, de un apel din partea suporterilor pentru care acest club a însemnat şi înseamnă foarte mult de a-l ţine în viaţă. Sunt oameni de afaceri care ar face acest lucru din toată inima, dornici de investiţii, nu de altceva”, a spus Stan.

Radu Călin: „Am avut zeci de întâlniri cu Adamescu"

Unul dintre cei vizaţi este Radu Călin, un apropiat al lui Marius Stan, dar şi al Oţelului, care a ajutat clubul gălăţean în momentele grele din sezonul în care s-a câştigat campionatul. Călin este acţionar majoritar al companiei Mobilis şi finanţator la formaţia din liga a treia Fortuna Brazi, la care evoluează mai mulţi foşti jucători ai Oţelului.

Întrebat dacă este interesat de preluarea clubului, Radu Călin ne-a de declarat că a avut mai multe întâlniri cu Adamescu în acest sens, dar nu este dispus să preia responsabilitatea finanţării clubului în orice condiţii. „Sigur că sunt interesat de preluarea clubului, am fost apropiat de Oţelul, am bani de recuperat de acolo. Dar nu am cum să investesc într-o gaură neagră, ştiţi foarte bine situaţia de acolo, cine s-ar băga să ia un club cu datorii de milioane de euro? Până nu se lămureşte situaţia, nici nu se pune problema. Nu s-a întâlnit hoţul cu prostul, am avut zeci de întâlniri cu domnul Adamescu şi n-am rezolvat nimic. Pe mine mă interesează performanţa sportivă, nu altceva. Eu am altă şcoală, nu mă interesează să şterg mizeria făcută de alţii”, a spus Radu Călin, cel care s-a afişat la mai multe partide ale Oţelului din deplasare în ultimii ani.

A mai apărut o variantă

Un alt nume apărut ca variantă pentru a prelua o parte dintre acţiunile clubului este Gheorghe Neţoiu, fost finanţator la echipe precum Rocar Bucureşti sau Universitatea Craiova. În perioada Rocar, Neţoiu a colaborat chiar cu actualul primar al Galaţiului, Marius Stan, cel care era preşedinte la clubul bucureştean la acea vreme.

Momentan, situaţia Oţelului este complicată. Clubul gălăţean a intrat în insolvenţă, are datorii către impresarul Ionel Codoban şi către firma de tipografie Evrika, iar jucătorii au de recuperat salariile pe două luni.

 

Citit 3939 ori Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2013 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.