Cu Viitorul, meci de şase puncte pentru Oţelul

Cu Viitorul, meci de şase puncte pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii joacă diseară la Chiajna, cu Viitorul, un meci esenţial conform spuselor antrenorului german Ewald Lienen


Loc de retrogradare ocupat, probleme de lot, în special în flancul drept al apărării şi moral la pământ, sub aceste coordonate nefavorabile abordează Oţelul meciul de la Chiajna, împotriva echipei lui Gheorghe Hagi. De pe locul 15 în clasament, gruparea roş-alb-albastră nu-şi mai permite să risipească puncte, iar meciul cu Viitorul poate fi prilejul perfect pentru un reviriment al moralului.

„Un meci de şase puncte”, aceasta este şi caracterizarea tehnicianului german Ewald Lienen, atunci când vine vorba despre confruntarea cu Viitorul.

„Avem nevoie de-o victorie. Oricât de mult am lucra şi oricât de mult ne-am antrena, cel mai bun leac pentru un psihic la pământ este victoria. În momentul de faţă e musai să câştigăm că să înţelegem că suntem mai buni decât adversarul. Fireşte, lucrăm la aspectul asta, am încredere în jucători, iar ei trebuie să aibă încredere în sine şi să creadă cu tărie că pot câştiga. Nu e momentul să jucăm cel mai bun fotbal din lume, e momentul să câştigăm meciuri şi, automat, puncte. Important este să învingi echipa care este exact lângă tine în clasament. Când joci împotriva unei echipe care are 10 puncte, iar tu ai 14 puncte, e meci esenţial. Pierzi, se apropie la un punct, câştigi, ei rămân acolo şi tu aduni 17 puncte, este meci de şase puncte. Acestea sunt meciurile anului, cele împotriva adversarilor direcţi în cursa pentru evitarea retrogradării”, a spus Lienen.

Lot întărit din iarnă

În asentimentul antrenorului este şi managerul Narcis Răducan, care admite că pe lângă un succes cu Viitorul, Oţelul are nevoie şi de întăriri în iarnă.

„Sunt convins că ne vom reveni. Am mare încredere în staff-ul tehnic şi sunt sigur că vor veni şi victoriile. Partida cu Viitorul este foarte importantă. Un succes în faţă echipei lui Hagi ar echivala cu şase puncte în viitor pentru că ne-ar îndepărta de subsolul clasamentului. Trebuie să recunosc faptul că aştept iarna, pentru că avem nevoie de întăriri. Până atunci suntem obligaţi să câştigăm cât mai multe puncte din meciurile rămase de disputat”, a spus Răducan.

Altfel, antrenorul german nu se poate baza pe serviciile a mai multor jucători pentru jocul cu Viitorul. Costin, Cojoc şi Zaharia nu-s refăcuţi complet după accidentări, Antunes nu poate riscă o recidivă a accidentării de la nas, Moglan s-a antrenat separat, iar Giurgiu este suspendat pentru cumulul de cartonaşe galbene.

Partida Viitorul – Oţelul este programată astăzi, la Chiajna, de la ora 18.30, în direct pe DigiSport.

Citit 1195 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2013 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.