UPDATE/ Bute nu se gândeşte la retragere, deşi aşa e sfătuit de primul său antrenor

UPDATE/ Bute nu se gândeşte la retragere, deşi aşa e sfătuit de primul său antrenor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 12.03: Lucian Bute a declarat că nu se gândeşte momentan la retragere, urmând să ia o vacanţă după care va analiza situaţia. Primul său antrenor, Felix Păun, îi recomandă fostului său elev că ar fi mai bine să-şi încheie cariera acum.

„Nu cred că mă voi retrage, încă mai pot boxa. Dar trebuie să analizez foarte bine situaţia, să port discuţii cu promotorul şi antrenorul, să văd meciul, apoi vom decide împreună ce vom face, dar nu cred că va fi o retragere. Momentan am nevoie de o vacanţă, trebuie să mă odihnesc”, a spus Bute. Referitor la adversarul său, pugilistul gălăţean a recunoscut că tactica adoptată de Pascal l-a luat prin surprindere.

„M-am aşteptat să fie mult mai agresiv, să fie el cel care atacă, dar în schimb a preferat să aştepte. A avut o strategie bună şi i-a ieşit în seara asta”.

Primul antrenor al lui Bute, Felix Păun, îl sfătuieşte pe fostul său elev să se retragă. „Ar fi păcat ca după tot ce a reuşit să ajungă acum un boxer de antrenament pentru cei mai tineri. Acum i-a deschis drumul lui Jean Pascal spre titlul mondial şi o retragere ar fi indicată”, a spus Felix Păun. 


UPDATE, ora 10:14: Lucian Bute a declarat la finalul meciului pierdut cu Jean Pascal că-și dorește revanșa. De asemenea, gălățeanul a spus că a resimțit dureri la brațul stâng pe durata partidei.

“Sunt dezamăgit de performața mea, sunt conștient că puteam mai mult. M-am pregătit foarte bine, m-am antrenat conștiincios, am avut încredere, însă lucrurile nu au decurs cum mi-am dorit. Am crezut că pot mai mult, dar brațul stâng n-a mers așa cum trebuie. Am fost ezitant”, și-a explicat Bute înfrângerea la finalul meciului. De asemenea, pugilistul român a declarat în uralele celor prezenți la gală că-și dorește revanșa. “Bineînețeles, îmi doresc revanșa pentru că știu că sunt capabil”.

Lucian Bute a cedat în fața lui Jean Pascal, duminică dimineață, iar scorurile arbitrilor au fost 117-110, 117-111 și 116-112 în favoarea haitianului. 


Gălățeanul Lucian Bute a fost învins de Jean Pascal după 12 reprize. Bute a pierdut șansa de a a câștiga centura WBC Diamond și de a fi propulsat către postura de challenger pentru titlul mondial la categoria semigrea. Cea mai bună repriză a pugilistului gălățean a fost chiar ultima, dar fără a reuși să-l lovească decisiv pe canadianul de origine haitiană. În urma acestei înfrângeri, e posibil ca Bute să coboare din categorie sau chiar să se retragă.

Vă reamintim că meciul dintre Bute și Pascal ar fi trebuit să se dispute în mai 2013, dar o accidentare la brațul stâng a românului a făcut ca partida să fie amânată. Meciul cu Pascal a fost primul pentru gălățean după o pauză de aproape un an și jumătate. Jean Pascal l-a învins în trecut, de două ori, și pe un alt român, Adrian Diaconu.

Citit 2176 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2014 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.