VOLEI/ Tomis Constanţa, prea puternică pentru Arcada

VOLEI/ Tomis Constanţa, prea puternică pentru Arcada
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În weekend s-au reluat meciurile primului eşalon de volei, în care gălăţenii de la Arcada au primit replica puternicei echipe Tomis Constanţa, campioana României. A fost cel de-al doilea meci din returul Diviziei A1. Confruntarea – pe alocuri echilibrată – a fost adjudecată de echipa de pe Litoral, scor 3-0 (25-11, 25-22, 25-19). Replica elevilor lui Marian Apostu a fost îndrăzneaţă, în special în seturile doi şi trei ridicând multe probleme adversarilor. Până la urmă s-a impus formaţia favorită. Primul set a fost fără istoric, echilibrul menţinându-se doar până la 7-8, după care constănţenii s-au impus la scorul de 25-11. În setul al doilea au fost multe egalităţi: 4-4, 7-7, după care tabela a arătat avantaj – pentru prima dată – în favoarea gazdelor: 9-8. S-a făcut 15-13, apoi 19-19, moment din care experienţa şi valoarea oaspeţilor şi-a spus cuvândut: 22-25. Similitudinea s-a arătat şi în setul următor: 3-1, 7-4, după cea mai frumoasă fază a partidei, 10-6, dar şi 13-13 şi 15-15. Ca şi în precedentul, oaspeţii s-au impus: 19-25. Scor final 3-0 în favoarea multiplei campioane, participantă în competiţiile europene.

Totuşi, dacă soarta meciului s-ar fi judecat după calitatea serviciilor, atunci Arcada ar fi avut câştig de cauză! Constănţenii au greşit nu mai puţin de 13 servicii, pe când gazdele au irosit numai şapte mingi la acest capitol. Învingătorii şi-au demonstrat superioritatea în atac şi blocaj, dar şi prin câţiva aşi. Oricum, evoluţia gălăţenilor a fost una de apreciat.

A arbitrat bucureşteanul Vasile Florin Bosi, secondat de Octavian Diaconiţă, din Piatra Neamţ.

Arcada a evoluat în formula: Harabagiu, Râpeanu (Martin), Cerşemba, Crăciun, Dragomir, Cristudor (Romanescu) – Doru Ghimeş (libero). Gălăţenii – care se clasează în continuare pe locul şapte – vor juca în următoarea rundă cu Unirea Dej (miercuri, 29 ianuarie), în deplasare, după care vor juca trei meciuri la rând pe teren propriu, cu Phoenix Şimleul Silvaniei, Ştiinţa Explorări Baia Mare şi VCM Zalău.

Celelalte rezultate ale rundei: Zalău – CSM Bucureşti 3-0, Baia Mare – Dinamo 3-0, Phoenix – Piatra Neamţ 3-1 şi Unirea Dej – „U” Cluj 3-0.

Citit 882 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.