Şanse mari pentru un meci cu titlul mondial în joc/ Negocieri pentru o luptă între Ciocan şi Kliciko

Şanse mari pentru un meci cu titlul mondial în joc/ Negocieri pentru o luptă între Ciocan şi Kliciko
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Managerul pugilistului gălăţean a fost contactat de promotorul campionului mondial la categoria grea, pentru a stabili un duel, care ar urma să se dispute până la sfârşitul anului


Victoriile în succesiune la categoria grea ale lui Cristian Ciocan l-au adus pe gălăţean în atenţia celor de la masa bogaţilor din boxul mondial, astfel că s-a ajuns ca managerul gălăţeanului să fie contactat de către promotorul lui Vladimir Kliciko, campion mondial WBA, IBF, WBO şi IBO la categoria grea. Agentul lui Kliciko a solicitat un meci cu Ciocan, care ar trebui să se dispute până la finalul anului, pentru centurile mondiale.

Pugilistul ucrainean, care va împlini 38 de ani în luna martie a acestui an, a rămas fără adversar pe măsură la categoria grea, astfel că pista Ciocan, un sportiv tânăr, de doar 26 de ani, a devenit viabilă, mai ales că a intrat în top 20 după ultimele victorii.

Ciocan s-a arătat încântat de propunerea primită şi e dispus să lupte cu Kliciko în acest an, cu toate că în planurile sale iniţiale ar fi dorit să mai aştepte cel puţin un an,pentru un plus de experienţă.

„Managerul lui Kliciko l-a contactat pe managerul meu să programăm un meci în această vară. E un vis, dar până la urmă eu pentru asta am mers la box, să ajung să mă bat pentru titlul mondial. Nu e prea devreme, în box nu poţi să ştii niciodată, pot avea o accidentare şi să regret apoi toată viaţa că nu am profitat de această şansă”, a declarat Ciocan.

Pugilistul din Pechea are numai de câştigat de pe urma unui astfel de meci. Pe lângă bursa foarte mare, gălăţeanul poate creşte în ochii publicului de box, chiar şi în eventualitatea unui eşec, dacă îi va pune probleme lui Kliciko, iar în cazul unui succes, Ciocan ar deveni, în mod categoric, cel mai titrat pugilist român.

Ciocan vrea pe "Arena Naţională"

Ca perioadă de disputare a partidei Ciocan - Kliciko, sunt discuţii avansate pentru august sau septembrie, în acest an. Până atunci, cei doi mai au de susţinut fiecare câte un meci. Ciocan se află deja în Germania, unde se pregăteşte pentru următorul său duel, de pe 18 aprilie, adversarul nefiindu-i încă desemnat.

De partea cealaltă, Kliciko va lupta pe 26 aprilie, în Germania, cu australianul Alex Leapai. Acesta din urmă l-a învins pe rusul Denis Boiţov, cu care ar fi trebuit să se lupte iniţial chiar Cristi Ciocan pentru a deveni challenger oficial pentru titlul mondial. Referitor la locul de disputare a partidei dintre sportivul originar din Pechea şi numărul unu mondial la categoria grea, Ciocan şi-ar dori să lupte în România, pe „Arena Naţională”, în faţa a 50.000 de oameni.

„Mai întâi să vedem contractul care se pune la negocieri. El a luptat şi în Ucraina, dar ultimul meci l-a avut în Rusia. Eu mi-aş dori să luptăm în România şi ar fi un vis să fie pe Naţional Arena. Eu trag cu dinţii să intru în ring cu Kliciko. Meciul ar urma să aibă loc în august - septembrie. Au fost numai vorbe deocamdată, însă eu cred că meciul va avea loc”, a spus Ciocan.

Cristian „Hammer” Ciocan, campion european la versiunea WBO, a cunoscut o ascensiune importantă în 2013, atunci când a reuşit să câştige trei meciuri: cu Oleg Mazikin, Leif Larsen şi Kevin Johnson.

Citit 1147 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2014 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.