Naşu’, băiat deştept

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Multă lume, mulţi specialişti au comentat poate afirmaţia ultimului cincinal. Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, este autorul unei flotări logice de-a dreptul memorabile.

Referindu-se la arestarea lui Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin, care ar fi dezvoltat o întreagă reţea de corupţie în arbitrajul autohton, şeful FRF a conchis astfel: „Sunt şi mai trist acum! Dacă s-au apucat să facă ceva de genul ăsta, măcar, dracu’, să fi fost deştepţi!”

Naşule, să înţelegem că golănia din vara anului trecut, când Vasluiul, cu complicitatea FRF, i-a furat Oţelului locul de Cupa Intertoto, a fost instrumentată de băieţi experimentaţi, care n-au lăsat nicio breşă?

* Apropo de Penescu şi Constantin. Cei doi se află în arest. Se pare că nu degeaba, de vreme ce apar probe că primul a oferit sume de bani, iar celălalt a încasat şi i-a făcut jocurile. Există o memorie-stick pe care fostul şef al arbitrilor este filmat de Penescu cum pune botu’ (vorba lui nea Nicu Rainea) la mită.

„L-am filmat ca să-i demonstrez că poate fi corupt”, a îngăimat finanţatorul lui FC Argeş şi, fără doar şi poate, m-a dezamăgit. Mă aşteptam la o reacţie de genul „Nu este ceea ce credeţi”, dar asta demonstrează că patronul lanţului de magazine PIC este doar un „găinar”, aşa cum îl scuza Gigi Becali.

* Becali? Da, a părăsit arestul vineri după-amiază, după două săptămâni petrecute în arestul poliţiei. Omul, „strâns” din vila proprie cu un oarece exces de zel, a devenit erou peste noapte, el fiind aşteptat ca Mesia la ieşirea de la Mititica.

„Nu mai înjur pe nimeni, n-o să mă mai cert cu nimeni. Vreau să rămân numai alături de familie”, spunea şeful Stelei în primele momente de la eliberare. După prima noapte petrecută în patul propriu, Gigi a ieşit la TV, în transmisiune directă de la palat, şi a spus că „mă voi răzbuna cu sabia pentru lacrimile vărsate de familia mea”.

Era chestiune de timp, sincer nu credeam că temniţa îl va schimba pe machidonul din Pipera. Mâine-poimâine, va face vărsare şi de „hahaleră, zdreanţă etc.”. Rămâne de aflat numele „victimei”.

* Avionul echipei Dinamo Bucureşti a fost lovit de o barză în drumul său spre Iaşi. Evident, lumea a fost speriată, mie însumi mi-ar sări inima din piept, însă evenimentul din aer a fost urmat de un meci slab al liderului Ligii I în Dealul Copoului.

Care va să zică, a ieşit barză pe varză pentru dinamovişti, un meniu care nu ştiu dacă duce în Champions League.

Citit 1173 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.