Reginele voleiului românesc

Reginele voleiului românesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când câştigi o finală de campionat cu 3-0, nu se poate spune decât că echipa învingătoare este valoroasă! Aşa s-au petrecut lucrurile în meciurile CSU Metal Galaţi – Tomis Constanţa, în care fetele noastre nu au avut niciun fel de emoţii.

Confruntarea fusese programată a se desfăşura pe parcursul a cinci meciuri, însă gălăţencele au tranşat pragmatic disputele, finalizând acest ultim act al primului eşalon de volei în timpul cel mai scurt.

Primele două meciuri au avut loc la Galaţi, când elevele lui Terzici s-au impus de fiecare dată. La mijlocul săptămânii trecute, „metalistele” au mers pe Litoral cu gândul de a încheia rapid socotelile. Şi au făcut-o, impunându-se cu 3-1. Astfel, cu scorul de 3-0 la general au intrat în posesia celui de-al treilea titlu de campioane ale României. Acestui succes se adaugă şi cel repurtat în Cupa României, trofeu pe care l-au câştigat tot pentru a treia oară.

Aşadar în ultimele sezoane CSU Metal a dominat de o manieră foarte clară competiţiile interne, realizând tot de atâtea ori eventul: campionat – cupă.

Sunt sezoanele în care conducerea clubului gălăţean a avut un management fericit şi inspirat. Au fost aduse jucătoare de valoare din campionatul Serbiei, în special, dar şi din Belgia, Bulgaria, Cuba sau Croaţia. Unele şi-au făcut treaba şi au plecat, locul lor fiind luat tot de sportive de top. Aşa a fost posibil ca gălăţencele să domine competiţiile interne.

Să mai spunem că CSU Metal Galaţi a debutat şi în Liga Campionilor, fiind prima echipă de volei românească ajunsă până în faza grupelor.

În campionatul recent încheiat, stafful tehnic - asigurat de Zoran Terzici, Branko Kovacevici şi Nenad Djurovici - CSU Metal a beneficiat de serviciile a 15 jucătoare. Două dintre ele au părăsit corabia înainte de încheierea competiţiei – bulgăroaica Debarlieva (adusă expres, după accidentarea belgiencei Diricks) şi Alida Marcovici (care s-a reîntors la Dinamo). A absentat şi croata Katarina Barun – de multe etape, datorită unei nefericite accidentări.

În rest, la victoriile care au adus, la Galaţi, Cupa şi Campionatul, au participat următoarele 12 fete: Alina Albu, Adriana Dumitru, Sabina Miclea, Daiana Mureşan, Alexandra Trică şi Nneka Onyejekwe, respectiv cele şase „straniere”: Ivana Djerisilo (căpitanul echipei), Frauke Dirickx, Mariya Filipova, Sanja Malagurski, Mayvelis Martinez şi Brizitka Molnar.

După adjudecarea celui de-al treilea titlu consecutiv de campioană naţională la Galaţi, antrenorul principal Zoran Terzici – care pe parcursul sezonului oficial a avut unele probleme de sănătate, care l-au ţinut departe de banca tehnică – a ţinut să facă o scurtă declaraţie:

„Am arătat tuturor că Galaţiul a avut cea mai bună echipă, în ciuda faptului că au fost momente în care jocul nostru nu ne-a mulţumit în totalitate. Până la urmă îndeplinirea obiectivului este cel mai important lucru. Nu ştiu cât voi mai rămâne la Galaţi – pentru că sunt unele probleme…”.

După închiderea sezonului oficial, jucătoarele vor pleca în vacanţă. Cu câteva excepţii însă: Sabina Miclea şi Daiana Mureşan vor merge la pregătirile lotului naţional de junioare (care va participa la un turneu de calificare, în Polonia: 6 – 9 mai, pentru Campionatul Mondial), în timp ce alte trei fete – Alina Albu, Alexandra Trică şi Nneka Onyejekwe – sunt convocate la lotul naţional de senioare.

Citit 1024 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.