Momentul decisiv, un „out” anulat de arbitru

Momentul decisiv, un „out” anulat de arbitru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Simona Halep, numărul patru în topul mondial, a pierdut, sâmbătă, finala de la Roland Garros, singurul turneu de Grand Slam care se desfăşoară pe zgură. Halep a fost învinsă de Maria Şarapova (nr. 8 WTA) în trei seturi, cu scorul de 4-6, 7-6, 4-6, într-un meci maraton, ce a durat trei ore.

Simona Halep a mărturisit că a existat un moment în setul decisiv foarte important pentru deznodământul finalei. La scorul 4-4, cu românca la serviciu, o minge trimisă de Maria Şarapova foarte lung, pe linia din spate a terenului, a fost atinsă de Simona, dar nu suficient pentru a o retrimite în terenul advers. Arbitrul de linie a strigat "out", însă cel de scaun, francezul Kader Nouni, a coborât şi a cercetat urma, hotărând că mingea a fost bună. Însă, Nouni i-a comunicat lui Halep că punctul îi va reveni adversarei. "Am crezut că se va rejuca pentru că atinsesem mingea, dar regula e alta. Dacă nu o trimit dincolo de fileu, nu se poate repeta. Cred că a fost un moment foarte important. M-am enervat şi apoi n-am putut să-mi gestionez emoţiile. Nu m-am mai concentrat la fel de bine pe punctele următoare. Mi-a tăiat elanul, n-am mai avut energia necesară pentru ce a urmat", a explicat Simona Halep după meci.

Şarapova a făcut atunci break-ul la zero, apoi s-a impus cu 6-4. "Asta e viaţa. Am greşit, trebuie să învăţ din asta. De acum încolo, în momentele importante voi şti ce să fac. Trebuie să privesc înainte, să muncesc mai mult şi să ajung să joc mai multe finale", a adăugat Halep.

De luni, Simona Halep va ocupa locul trei în ierarhia mondială.

CITIŢI ŞI:  Simona Halep, VICECAMPIOANĂ la ROLAND GARROS

ROMÂNIA, învingătoare la Roland Garros

Citit 1291 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iunie 2014 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.