CANOTAJ/ Cu caiacele pe „Dunărea noastră” (FOTO)

CANOTAJ/ Cu caiacele pe „Dunărea noastră” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, în cadrul Festivalului „Dunărea Noastră”, canotorii Asociaţiei Mecanturist, în parteneriat cu Baza sportivă Imbold, au coborât cu caiacele pe Dunăre, de la Brăila la Galaţi. Cei aproximativ 20 de km au fost parcurşi de 11 canotori din Galaţi, Brăila şi Tulcea: Dana Spinache, Puiu Eftimie, Robert Munteanu, Eugeniu Teodorof, Ciprian Roşu şi George Isac (Mecanturist), respectiv Valerică Rîmbu, Adriana Rîmbu, Gigi Ivaşcu, Doiniţa Ivaşcu şi Nicolae Lucan (Imbold).

Sosirea a avut loc la ora 18,00, în zona „Valurile Dunării”, unde temerarii canotori au fost întâmpinaţi de zeci de gălăţeni. Coborârea se doreşte a deveni o tradiţie pentru Galaţi, numită "Regata Dunării".

Câştigătorii cursei au fost: Valerică Rîmbu, Doina Ivaşcu şi Robert Munteanu. Aceştia au primit trofee şi diplome din partea organizatorilor. De asemenea, Mecanturist i-a premiat pe Ciprian Roşu (cel mai tânăr participant, 32 de ani) şi pe George Isac (decanul de vârstă, 63 de ani).

"Sper să reinventăm în Galaţi fenomenul kaiac-canoe. Suntem un oraş înconjurat de ape şi din păcate acesta este un sport prea puţin cunoscut şi prea puţin practicat. De anul trecut, de la Ziua Marinei, am reînnodat tradiţia cursei Brăila-Galaţi. Cu ocazia Festivalului "Dunărea noastră" am promovat ideea de a face un concurs de Ziua Dunării şi încercăm ca de anul următor să avem o competiţie împreună cu cei de la Brăila", ne-a declarat Silviu Bacalum, Directorul General al Direcţiei Generale de Servicii Publice Galaţi. 

Citit 2841 ori Ultima modificare Marți, 01 Iulie 2014 10:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.