Victorie gălăţeană după un meci dramatic în semifinala turneului ITF Pro de la Viva

Victorie gălăţeană după un meci dramatic în semifinala turneului ITF Pro de la Viva
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Gălățeanca Patricia Țig a reușit sâmbătă după-amiază să obțină calificarea în finala turneului de tenis de categorie Futures de la baza sportivă Viva Tenis Club, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, după un meci extrem de echilibrat şi tensionat în semifinale.

În penultima fază a turneului, Patricia Ţig (19 ani, locul 352 WTA) a întâlnit-o pe craioveanca Ioana Loredana Roşca (17 ani, locul 695 WTA), disputa fiind tranşată în favoarea gălăţencei abia în ultimele game-uri  ale setului decisiv. Primul act a fost câştigat în tie-break de Ţig, al doilea a revenit Ioanei Roşca cu 6-4, craioveanca începând mai bine setul decisiv, cu avantaj luat printr-un game câştigat pe serviciul gălăţencei pentru 2-3. Ţig a avut în game-ul următor minge de rebreak, nefructificată, astfel că s-a ajuns la 2-4, dar n-a mai ratat o astfel de oportunitate la următor joc pe serviciul oltencei şi a egalat la 4. Emoţii uriaşe au fost la 5-5, când Ioana Roşca a avut o minge de break, Ţig a rezistat şi apoi a închis meciul pe serviciul adversarei: 7-6, 4-6, 7-5.

Finala se va disputa duminică,de la ora 11.00, între Patricia Ţig şi Irina Maria Bara(536 WTA şi favorita numărul 3). Bara a câştigat semifinala cu Andreea Ghiţescu, scor  6-4, 7-6(6).

Intrarea spectatorilor este gratuită. Se poate ajunge la Viva Tenis Club din Bariera Traian cu autobuzele de pe traseele 17 (Cartier Dimitrie Cantemir – Metrou), 12 (Piaţa Centrală – Brăilei – Coşbuc – Metrou) şi 35 (Piaţa Centrală – str. Traian – Metrou), coborâre în staţia Cartierul Nou.

Citit 1392 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iulie 2014 07:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.