MINIFOTBAL/ Ştiinţa Galaţi, locul 10 în ţară

MINIFOTBAL/ Ştiinţa Galaţi, locul 10 în ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele mai bune 20 de echipe din întreaga ţară s-au întrecut, în oraşul Roman, la turneul final al Campionatului Naţional de minifotbal. Timp de patru zile, acestea s-au luptat pentru o poziţionare cât mai onorabilă în clasamentul naţional.

Printre formaţiile participante, repartizate în cinci grupe, s-a aflat şi echipa gălăţeană Ştiinţa, cea care are o vechime de 27 de ani în astfel de competiţii. Iată rezultatele înregistrate: 1-1 (7-6 după penaltiuri), cu Railex Suceava (la care evoluează şi fostul „oţelar” Mihai Guriţă), 0-1 cu MAV Timişoara (principala favorită la titlu), 1-1 cu Design Braşov (2-1după penaltiuri) şi 2-2 (2-0 după penaltiuri) cu Fortuna Buzău. Astfel, gălăţenii s-au clasat pe locul al treilea în grupă şi pe 10 în clasamentul pe ţară. O poziţie onorantă, într-o competiţie la care participă 3.200 de echipe afiliate la Federaţia Română de Minifotbal Amator (preşedinte, fostul arbitru Ioan Onicaş, din Zalău).

Ştiinţa Galaţi (director tehnic Clement Simovin) a obţinut  dreptul de a participa la turneul final după ce a dominat meciurile etapei de zonă, de la Buzău. Aici a obţinut două victorii clare: 5-2 cu Sporting Sf. Gheorghe şi 5-1 cu FC Tulcea. La etapa de zonă au luat parte 46 de formaţii, doar 20 ajungând în finala de la Roman.

Iată şi lotul echipei gălăţene: Gheorghiţă - Lefter, Vicleanu (două goluri în cele două competiţii), Pâslaru (trei), Parnica (două), Chiculiţă (unul), Spanache (şase), Toth, Ţuţu şi Zăbavă. Având o evoluţie foarte bună la turneul final, Spanache a fost convocat la lotul naţional.

Citit 1222 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.