Semimaratonul Galaţi, duminică, pe Faleza Superioară. VEZI HARTA TRASEULUI
Foto: Foto: Arhiva "Viata liberă"

Semimaratonul Galaţi, duminică, pe Faleza Superioară. VEZI HARTA TRASEULUI
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* La prima astfel de competiţie organizată în oraş şi-au anunţat participarea peste 200 de atleţi


Galaţiul intră de duminică în rândul oraşelor care au o competiţie atletică de fond şi semifond deschisă publicului larg. Evenimentul va cuprinde trei probe - semimaraton (21 de km), ştafetă (3 atleţi x 7 km) şi cros (2,5 km), iar organizatorii au anunţat că ieri erau înscrişi 210 de participanţi. Cei mai mulţi dintre aceştia nu sunt atleţi de performanţă, ci gălăţeni care obişnuiesc să alerge pentru beneficiile pentru sănătate pe care le are practicarea sportului, iar unul dintre obiectivele acestora este să-şi atragă semenii din oraş spre acest tip de activitate.

Startul se va da din două locuri diferite. În probele de semimaraton (ora 9,00) şi ştafetă (9,30) plecarea va avea loc din Centru, platoul din faţa „Fetei pe valuri” („Nespălata”), traseul continuând pe str. Navelor, bd. Marii Uniri (Faleza Superioară), cu urcare la Parcul Viva, până la sensul giratoriu, coborâre înapoi spre bd. Marii Uniri şi continuare până la scuarul de la Grădina Botanică (înainte de intrarea spre Trecere Bac) şi retur. Startul pentru cros, programat de la ora 10,00, va fi din zona Parc Viva, cu sosire pe platoul din Centru, de la capătul străzii Domnească.

 

Sursa foto: SemiMaraton Galati 2014 - alergăm pentru comunitate (Facebook)

 

Mare parte din taxele de participare au ca destinaţie campanii umanitare şi comunitare, concurenţii alegând singuri pentru care dintre acestea vor alerga.

Primarul Marius Stan susţine acest eveniment, precizând că şi-ar fi dorit să fie printre alergători, dar nu-i permite starea de sănătate. „Nu puteam să răspundem decât afirmativ la o astfel de iniţiativă, în primul rând pentru că este legată de sport, latură pe care ştiţi cu toţii că o îmbrăţişez fără niciun fel de reţinere. Când este vorba de împletirea sportului cu actul caritabil, cu atât mai mult”, a declarat Marius Stan. Deşi nu se va afla printre participanţi, acesta a făcut o donaţie pentru dintre cauzele pentru care se va alerga duminică, Sala de joacă a Spitalului de copii „Sf. Ioan”.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret va asigura premierea participanţilor cu diplome, medalii şi, pentru primii trei clasaţi în fiecare din cele trei probe, atât la feminin, cât şi la masculin, cupe. „Ne bucurăm că reuşim să promovăm sportul de masă la nivelul judeţului, pentru că ne ajută şi să sprijinim şi să selectăm acei sportivi care vor face performanţă mai târziu”, a declarat Anamaria Vasiliu, director al DJST.

Organizatorii vor fi sprijiniţi de-a lungul traseului de studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Citit 2704 ori Ultima modificare Joi, 09 Octombrie 2014 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.