BADMINTON/ La Balcaniadă, două medalii de bronz

BADMINTON/ La Balcaniadă, două medalii de bronz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campionatul Balcanic de badminton pentru seniori a avut loc la Stara Zagora (Bulgaria), cu participarea sportivilor din Bulgaria, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia şi Turcia. Aceste formaţii au fost împărţite în două grupe, România fiind repartizată alături de Macedonia şi Bulgaria. Din lotul României au făcut parte şi doi gălăţeni, Cătălina Simionescu şi Florin Tudor (CSU Galaţi), alături de Collins Filimon, Mihai Grosu (Bucureşti), Sonia Olariu şi Andra Olariu (Timişoara). Selecţionerul şi conducătorul delegaţiei a fost gălăţeanul Dorel Badiu.

„Tricolorii” au obţinut o victorie categorică, scor 5-0 cu Macedonia, şi au pierdut în aceeaşi manieră în faţa echipei ţării gazdă. S-au calificat pentru semifinale de pe locul doi şi au jucat cu puternica echipă a Turciei, de care au fost învinşi cu scorul de 3-0, ocupând locul al treilea în clasamentul pe naţiuni.

După întrecerile pe echipe, au urmat cele individuale, în care s-a obţinut o medalie de bronz, prin perechea Collins/Cătălina Simionescu, învinsă cu 2-0 de perechea bulgară care avea să cucerească titlul balcanic la dublu mixt. Bine s-au comportat şi perechile Florin Tudor/Mihai Grosu şi Cătălina Simionescu/Andra Olariu, care au fost foarte aproape de medalii, pierzând în faza „sferturilor”.

Antrenorul gălăţean Dorel Badiu a precizat că s-a prezentat cu o formaţie de juniori. „Am avut o echipă foarte tânără, sub 18 ani. Motivul a fost şi acela că la anul, în Polonia, va fi Campionatul European de juniori, acum având prilejul să verificăm potenţialul de joc al acestor sportivi. Putem spune că acest examen şi-a atins pe deplin scopul, juniorii noştri ridicându-se la nivelul prestigioşilor lor parteneri de competiţie”.

Citit 671 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Noiembrie 2014 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.