Patricia Ţig şi-a ASIGURAT prezenţa la AUSTRALIAN OPEN

Patricia Ţig şi-a ASIGURAT prezenţa la AUSTRALIAN OPEN
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucătoarea de tenis gălăţeancă Patricia Ţig îşi continuă impresionanta ascensiune din acest an în clasamentul mondial, reuşind săptămână trecută cel mai important succes al carierei. Sportiva în vârstă de 20 de ani a câştigat finala turneului ITF Challenger de la Merida (Mexic), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, ceea ce reprezintă cel mai important trofeu al său de până acum, prima victorie de turneu de acest nivel. Până acum, Patricia Ţig câştigase 11 turnee (6 în acest an), toate de categorie inferioară celui de la Merida, Futures cu premii de 10.000 de dolari.

În finală, gălăţeanca a învins-o pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, scor 3-6, 6-3, 6-1. Cele două jucătoare s-au mai confruntat şi în urmă cu trei săptămâni, în optimile turneului ITF de la Asuncion (Paraguay), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, când jucătoarea sud-americană s-a impus cu 7-5, 1-6, 6-4.

Pentru acest succes, Patricia Ţig a primit 60 de puncte WTA şi face un nou salt spectaculos în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste, de pe locul 258 pe poziţia 214, o clasare care înseamnă enorm pentru jucătoarea antrenată de Răzvan Sabău. „Este mult mai mult decât câştigarea unui turneu. Înseamnă că voi juca în calificări la Australian Open şi bucuria asta nu poate fi descrisă în cuvinte”, ne-a spus Patricia Ţig, care va juca în această săptămână într-un turneu similar, tot la Merida. 

Gălăţeanca începuse acest an de pe locul 808 în ierarhia WTA.

Citit 1139 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.