PATINOARUL se transformă în ARENĂ DE TENIS în aşteptarea Simonei Halep

PATINOARUL se transformă în ARENĂ DE TENIS în aşteptarea Simonei Halep
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gheaţa a fost înlăturată şi pista de beton este gata pentru acoperirea cu suprafaţa de joc pentru partida România - Spania, din Fed Cup


Patinoarul "Dunărea" din Galaţi se află în plină transformare din arenă de hochei şi patinaj artistic în una de tenis de câmp, pentru a găzdui pe 7 şi 8 februarie cel mai important eveniment sportiv al anului din oraş, partida de tenis de câmp dintre echipele feminine ale României şi Spaniei, din Fed Cup, competiţie similară Cupei Davis de la băieţi.

Instalaţia de gheaţă a fost oprită din seara zilei de 30 decembrie. Stratul de gheaţă a avut în medie o grosime de 5 centimetri şi a fost spart manual, pentru a grăbi topirea. Joi, 8 ianuarie, această operaţiune s-a încheiat cu aspirarea apei rămase şi uscarea pistei de beton. Mantinela va rămâne, îndepărtându-se doar plexiglasul de protecţie de deasupra.

 

 

“Aveam termen până pe 15 ianuarie să fim gata, să se poată intra cu suprafaţa de joc, reuşind să terminăm chiar mai devreme. Mai avem puţin de lucru la igienizarea vestiarelor, în două-trei zile terminăm şi asta”, a declarat Mihai Istrate, preşedintele Fundaţiei Sportului Galaţi, care are în administrare patinoarul.

În aceste condiţii, echipa de hochei Dunărea Galaţi a fost nevoită să plece într-un cantonament prelungit la Miercurea Ciuc, unde se va antrena şi îşi va disputa turneele din Liga Naţionale programate iniţial la Galaţi. După partida din Fed Cup, instalaţia de gheaţă va fi repornită şi se estimează că din 15 februarie hocheiştii de la Dunărea se vor putea întoarce acasă.

Instalaţie de iluminat portabilă

Deşi Consiliul Local a aprobat la sfârşitul lunii octombrie, la rectificarea bugetară, suma de 412.000 de lei pentru o instalaţie de iluminat care să corespundă cerinţelor IFT şi 170.000 de lei pentru sistemul de sonorizare a patinoarului, se va apela la o altă soluţie. Procedurile impuse de legislaţie (licitaţie, etc) nu permit încadrarea în timpul necesar, astfel că o firmă plătită de Federaţia Română de Tenis va veni cu o instalaţie de iluminat portabilă, care împreună cu cea existentă să asigure cerinţele tehnice minime impuse de forul internaţional. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul sonorizării.

"Chiar dacă nu va fi gata până la partida de tenis, important este că, în urma acestui eveniment, Patinoarul va avea totuşi o instalaţie de iluminat optimă pentru competiţiile internaţionale, cu numărul de lucşi necesar, spre exemplu, pentru a ne înscrie cu echipa de hochei în Liga Mol", a mai precizat Mihai Istrate.

Tot FRT se va ocupa, începând din 15 ianuarie, cu aducerea şi montarea suprafeţei de joc (hard). Zilele acestea va fi demarată licitaţia pentru efectuarea lucrării, iar în maximum trei săptămâni se doreşte începerea schimbării instalaţiilor de iluminat şi de sonorizare.

Mai sunt foarte puţine bilete

Evenimentul din 7 şi 8 februarie este unul de mare atracţie pentru public, mai ales că din echipa României face parte Simona Halep, cel mai apreciat sportiv român al ultimilor ani. La invitaţia Simonei Halep, la meci şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Interesul publicului este confirmat şi de faptul că, puse în vânzare pe 29 decembrie, biletele sunt aproape de epuizare. Joi la prânz, mai erau disponibile doar 250 de tichete, plus alte 306 dintre cele cu reducere pentru copii, studenţi şi pensionari. Capacitatea tribunelor din Patinoarul de la Galaţi, care va găzdui meciurile în care vor evolua Simona Halep şi coechipierele sale, este de 3.548 de locuri.

Bilete costă 60 de lei, respectiv, 40 de lei cu reducere, şi au fost puse în vânzare pe site-ul eventim.ro şi în rețeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Cărturești și Humanitas.

Halep, semifinalistă în China

Simona Halep, locul 3 în ierarhia mondială şi cap de serie 1, s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului de la Shenzhen (China) dotat cu premii totale de 500.000 de dolari. Halep a învins-o în sferturile de finală pe Aleksandra Krunici (Serbia, locul 84 WTA), cu scorul 6-3, 6-3.

În semifinale, Simona Halep o va întâlni pe Saisai Zheng (China), locul 97 WTA, care a trecut în „sferturi”, cu scorul de 3-6, 7-6 (2), 6-2, de Zarina Dias (Kazahstan), locul 32 WTA şi a patra favorită a competiţiei. Halep şi Zheng (20 de ani) nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.

„Este primul meu turneu în acest an şi mă simt bine aici, la Shenzen. Mulţumesc publicului care a venit să mă susţină. Sper ca publicul să fie cu mine şi mâine, când o voi întâlni pe Saisai Zheng", a declarat Halep, după victoria din sferturile de finală.

Pe cealaltă parte a tabloului de simplu, Petra Kvitova, cap de serie numărul 2, o va întâlni în semifinale pe Timea Bacsinszky (Elveţia), locul 47 WTA şi a opta favorită.

Dacă Halep şi Kvitova, dublă câştigătoare la Wimbledon, îşi vor confirma statutul de favorite şi vor ajunge în finală, ele se vor întâlni pentru a treia oară în circuitul WTA şi a doua oară în ultimul act al unui turneu. Scorul partidelor directe este de 2-0 în favoarea româncei: 6-2, 6-2, în finală la New Haven, în 2013, şi 6-7 (7), 6-3, 6-2, în semifinale la Madrid, anul trecut.

Citit 1890 ori Ultima modificare Joi, 08 Ianuarie 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.