Scapă Oţelul de „pârnaie”?

Scapă Oţelul de „pârnaie”?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Temniţa ligii secunde încă scârţâie la urechile jucătorilor gălăţeni, iar eliberarea ar putea veni doar în cazul unei victorii * FC Argeş va juca fără oamenii din conducere, care „au treabă” cu cătuşele la mâini * Jocul de duminică va începe la ora 6.00 seara *

OŢELUL GALAŢI – FC ARGEŞ

Etapa a XXXIII-a a Ligii I de fotbal;

Meciul va avea loc duminică, de la ora 18.00, pe Stadionul „Oţelul”;

Intrarea liberă;

Echipele probabile:

OŢELUL: Gribauskas – Râpă, Sârghi, Jelev, Ilie – Costin, Giurgiu – Ibeh, Paraschiv, Sălăgeanu – Pena. Antrenor: Petre Grigoraş;

ARGEŞ: Boşneag – Voicu, Bălaşa, Lăcustă, Poenaru – Tănase, Tameş, Bazzi, Năstăsie – Kamara, Iordache. Antrenor: Ionuţ Badea;

Arbitri: Ciprian Danşa (Oradea) – Ioan Onicaş (Oradea), Sebastian Stoianof (Constanţa); rezervă – Mugurel Vădan (Bucureşti).

Descătuşarea!

Pârnaie, puşcărie - sunt termeni foarte prezenţi în fotbal. Îi folosesc destul de des jucătorii, antrenorii, orice alt membru al staff-ului administrativ, dar şi devoratorii de seminţe din tribună.

Dacă un posesor de ghete şi jambiere loveşte prost mingea sau dacă face un meci jenant, în care faultează stupid în careu or marchează în poarta proprie, este poreclit ocnaş, pârnaie de fotbalist şi este gratulat cu sintagma „băi, puşcărio!”.

Sens de temniţă are şi retrogradarea, poate cel mai dramatic lucru dintr-o competiţie sportivă, iar Oţelul nu s-a salvat de la încătuşarea în Liga a II-a! Îi mai trebuie trei puncte, cele din jocul cu FC Argeş, iar apoi se poate gândi la stagiunea următoare.     

Alde Penescu - „la cutie”

Piteştenii, adversarii de duminică ai roş-alb-albaştrilor, au scăpat pentru moment de închisorile de conjunctură ale campionatului: nici la cupele europene nu mai pot trage, dar nici picajul la matineu nu-i mai paşte. Există, totuşi, posibilitatea să fie „executaţi” în dosarul DNA, dar după terminarea stagiunii 2008-2009!

În schimb, gruparea din Trivale vine la malul Dunării fără o bună parte din conducere: acţionarul principal -Cornel Penescu stă la arest de mai bine de o lună de zile, mâna sa dreaptă - Liviu Făcăleaţă suferă de aceleaşi „coordonate”, iar Gheorghe Pieca, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Argeş, a fost ridicat de curând. Toţi sunt cercetaţi în dosarul de corupţie orchestrat de DNA Piteşti.

„Să nu ne luăm ţeapă!”

I-am întrebat pe oficialii gălăţeni dacă mai au emoţii, de vreme ce arbitrul jocului de mâine nu mai poate fi manevrat de Cornel Penescu, aşa cum s-a întâmplat în tur la acel halucinant 2-3.

„Dacă o să credem că argeşenii vin la Galaţi ca-n vacanţă şi că vom avea un meci uşor din cauză că patronul lor se află la puşcărie, o să ne luăm cea mai mare ţeapă!”, avertizează antrenorul Petre Grigoraş. „Trebuie să jucăm cu maximă concentrare pentru că am pierdut prea multe puncte pe teren propriu în acest campionat”, adaugă tehnicianul,

Directorul general Marius Stan consideră că disputa cu Piteştiul este o bună ocazie pentru a mai drege busuiocul. „Mai avem două jocuri pentru a salva un sezon destul de modest”, conchide capul „oţelarilor”.

Explicaţie foto: Gabi Paraschiv (dreapta), revenit printre titularii roş-alb-albaştrilor, ar putea fi, mâine, principala armă ofensivă a lui Grigoraş

Citit 1447 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.