Fotbal dintr-o atingere

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Înaintea finalei Champions League m-au avertizat mai mulţi amici, toţi manchesterişti, că mă vor bombara cu sms-urile. „Se scufundă Barça!” şi alte mesaje războinice de acest gen mi-au trecut pe la urechi.

N-am primit nici măcar un bip, bateria telefonului a rămas intactă – i-o fi descurajat absenţa totală a beligeranţei. Ce s-a întâmplat miercurea trecută pe „Olimpico” din Roma a fost artă pură.

* Campionatul se termină, e ca şi dus pentru multe dintre echipe, dar abia de acum începe omologarea rezultatelor. Încă de anul trecut ne-am învăţat cu fotbalul jucat prin birouri (acolo unde mingea chiar sare ca din colţul mesei!).

În 2008, Oţelul era aruncat din cupele europene chiar de pe geamul comisiilor federale, în timp ce Vasluiului îi era trecută cu vederea orice eludare a legii. Acum, Timişoara şi Farul aşteaptă decizia Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS) în privinţa unor puncte luate abuziv sau pierdute pe mâna unui regulament strâmb. Craiova a primit licenţa, cu toate că avea datorii la stat, iar Argeşul ar trebui să pice din cauza patronului „împivniţat” din cauza trucării unor arbitraje.

Acesta-i fotbalul adevărat, cel dintr-o atingere: fiecare poate atinge pe altcineva, nimeni nu poate fi de neatins!

* La ora la care scriam aceste rânduri, meciurile Timişoara – Urziceni şi Dinamo – Braşov, ambele cu implicaţii majore la titlul de campioană, nu se disputaseră încă. Precizare pentru curioşii care nu înţeleg bălăcăreala din finalul stagiunii: dacă DNA-ul n-ar fi găsit gunoiul sub preş (cu arestările aferente), Unirea Urziceni n-ar fi ajuns niciodată să pună probleme la locul I, iar Steaua şi Rapid n-ar fi transpirat în exces pentru un loc european. Pentru cei care au fobie la numele Unirea, încă o veste proastă: Unirea Alba-Iulia a obţinut promovarea în Liga I!

* N-am înţeles mare lucru din duplexul Iaşi – Constanţa regizat sâmbătă seară de GSP TV. Cu toate că deţine trei licenţe de emisie, postul de sport al Antenelor s-a zgârcit şi a transmis, ca la radio, „de la un stadion la celălalt”, un fel de „picture in picture” de criză, o struţo-cămilă care n-a împăcat pe nimeni.

Cum ar fi să transmiţi, simultan, o cursă de Formula 1 şi operaţiunea de căutare a Elodiei? Nu-i cea mai bună comparaţie, dar nici măcar n-am urmărit aşa ceva…

Citit 613 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.