TENIS/ Echipa României vrea să joace din nou la Galaţi

TENIS/ Echipa României vrea să joace din nou la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu puţin noroc la tragerea la sorţi de astăzi, barajul pentru intrarea în Grupa Mondială s-ar putea juca tot în Patinoarul „Dunărea”


Întâlnirea de Fed Cup dintre România şi Spania, disputată la patinoarul din Galaţi, a fost o reuşită atât din punct de vedere sportiv – victorie pentru reprezentativa noastră, cât şi organizatoric, astfel că din primele minute de după entuziasmantul succes al dublului Irina Begu – Monica Niculescu a apărut dorinţa ca acest eveniment să fie urmat de cel puţin încă unul, similar, tot la Galaţi. Primarul Marius Stan a adresat imediat invitaţia către George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, ca barajul pentru intrarea în Grupa Mondială să se dispute tot aici, dacă tragerea la sorţi va fi favorabilă şi această întâlnire se va juca tot pe teren propriu.

„Spectatorii m-au suprins plăcut, arătând că au cultură pentru tenis. Nu mă aşteptam, în condiţiile în care a fost prima competiţie de această anvergură la Galaţi. Au stat şapte ore în tribună (n.r. – duminică) şi s-au comportat fantastic, au avut o contribuţie enormă la această victorie. Cred eu că merită un bis la următorul meci”, a declarat Marius Stan pentru Dolce Sport, în timpul dineului care a avut loc după încheierea partidei.

George Cosac a acceptat fără rezerve această invitaţie: „Cu siguranţă vor fi şanse mari să jucăm tot la Galaţi. Merită pentru modul în care s-au dăruit ca această organizare să fie dusă spre perfecţiune, pentru felul în care suporterii au susţinut echipa. Au fost de excepţie, nu au primit niciun reproş din partea arbitrului”.

De altfel, gălăţeanul Florin Şipoş, principalul artizan al desfăşurării evenimentului din weekendul trecut la Patinoarul „Dunărea”, ne-a spus că toate membrele echipei României i-au transmis că s-au simţit foarte bine la Galaţi şi că îşi doresc să joace următorul meci tot aici.

Recompensă onorifică pentru echipa României

Primarul Marius Stan a spus că îşi doreşte ca jucătoarele echipei României, Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru să devină Cetăţean de Onoare al oraşului. „Pentru bucuria pe care au produs-o în acest oraş, voi propune în următoarea şedinţă de Consiliu Local ca fetele din echipă să primească titlul de Cetăţean de Onoare al Galaţiului”, a declarat Marius Stan.

România a învins Spania, la Galaţi, scor 3-2, calificându-se la barajul pentru accederea în prima grupă valorică, formată din cele mai bune opt echipe ale momentului în lume.

Tragerea la sorţi a meciurilor de la baraj va avea loc astăzi, de la ora 13,00, iar fetele noastre pot întâlni Australia, Polonia, Italia sau Canada. 

Dintre aceste posibile adversare, Italia e singura pe care a mai întâlnit-o echipa României, în 1997, la Bari. Tocmai pentru că precedentul meci s-a jucat în Peninsulă, în cazul în care la tragerea la sorţi de astăzi Italia va fi repartizată ca adversară, disputa va avea loc în România. În cazul celorlalţi adversari, Australia, Polonia sau Canada, pentru a se stabili locul de desfășurare se va efectua o tragere la sorţi. Barajul va avea loc pe 18 şi 19 aprilie.

Operaţiunea “gheaţa”, declanşată imediat

Încă de duminică seară, la foarte puţin timp după golirea Patinoarului, cei implicaţi în transformarea acestuia în arenă de tenis au şi început operaţiunea inversă, de degajare a pistei de beton, dorindu-se ca cel târziu pe 15 februarie să se poată intra pe gheaţă.

Ritmul de lucru a fost impresionant, astfel că luni, 9 februarie, în jurul orei 11,00, atât suprafaţa de joc cât şi lojele fuseseră strânse şi urma ca modulele să fie evacuate. Pentru seara zilei de luni se dorea chiar pornirea motoarelor la instalaţia frigorifică.


CITEŞTE ŞI: FED CUP LA GALAŢI/ Irina şi Monica au fost senzaţionale: VICTORIE ROMÂNIA

Citit 2569 ori Ultima modificare Luni, 09 Februarie 2015 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.