FED CUP LA GALAŢI/ Irina şi Monica au fost senzaţionale: VICTORIE ROMÂNIA (UPDATE)

FED CUP LA GALAŢI/ Irina şi Monica au fost senzaţionale: VICTORIE ROMÂNIA (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România a câştigat întâlnirea cu Spania din Fed Cup, turul I al Grupei Mondial II, cu scorul general 3-2, calificându-se la barajul pentru intrarea în Grupa Mondială.

Punctul victoriei a fost adus în meciul decisiv de Irina Begu şi Monica Niculescu, care au câştigat partida de dublu cu Muguruza şi Medina, scor 5-7, 6-3, 6-2. Irina şi Monica au luptat formidabil, pentru a recupera scurtul moment de cădere din finalul primului set, când de la 5-5 s-a ajuns la 5-7.

Mai bine de o treime din publicul aflat în tribune la începutul reuniunii plecase, dar cei care au rămas au fost suporteri adevăraţi. Au făcut o atmosferă fierbinte în Patinorul unde gheaţa este aşteptată tocmai peste o săptămână, cum nu a mai fost vreodată în această arenă gălăţeană. Irina şi Monica s-au transformat în leoaice care s-au bătut pentru fiecare minge, reuşind să muşte tot mai dureros pentru adversare. La 1-2 păreau descumpănite, dar nu a fost deloc aşa, au revenit prompt cu un re-break, s-au desprins la 5-3, eforturile fiindu-le răsplătite cu egalarea situaţiei la seturi. S-a intrat în decisiv, Irina și Monica a reuşit repede break-ul, iar de la 2-1 a fost un sprint încântător spre victorie, contorizat cu 6-2.

Celelalte două puncte ale echipei României fuseseră reuşite de Simona Halep – sâmbătă (6-2, 6-1 cu Silvia Soler-Espinoza) şi Irina Begu – duminică (6-2, 6-4 cu Soler-Espinoza).


 

UPDATE, ora 15,45: Irina Begu a făcut faţă cu brio presiunii şi a readus egalitatea în întâlnirea România - Spania: 2-2. Begu a învins-o cu 6-2, 6-4 pe Silvia Soler-Espinoza. Învingătoarea va fi decisă în ultimul meci, cel de dublu, care va începe la ora 16.15. După doar o jumătate de oră de odihnă, Irina Begu va reveni pe teren, unde va încerca împreună cu Monica Niculescu să aducă victoria echipei României.


UPDATE, ora 14.25: Echipa Spaniei a anunţat că schimbă componenţa perechii de dublu. Garbine Muguruza a decis să joace şi în acest meci.


Echipa Spaniei a trecut la conducere după trei meciuri, 2-1 la general, în partida din Fed Cup cu România, din turul I al Grupei Mondiale II, care se desfăşoară la Patinoarul “Dunărea” din Galaţi.

În primul meci al celei de-a doua zi, duminică, jucătoarea numărul 1 din echipa României, Simona Halep, a fost învinsă de lidera formaţiei Spaniei, Garbine Muguruza, scor 6-4, 6-3.

Halep a început moale meciul, cu mingi prea scurte, fără agresivitate şi a ajuns în postura de a fi condusă cu 1-5. Românca a reuşit să-şi ridice nivelul jocului, a revenit până la 4-5, dar nu a putut evita pierderea primul set.

Actul secund a început cu Simona mult mai agresivă şi exactă, conducând schimburile de mingi. La 2-1 pentru ea, a avut şansa desprinderii pe serviciul advers, însă le-a ratat şi a devenit nervoasă, dând cu racheta de teren. Efectul s-a simţit în game-ul următor, Muguruza reuşind break-ul. Simona Halep a continuat să lupte, a punctat cu re-break pentru 3-3, iar soarta s-a decis în game-ul care a urmat, cu Halep la serviciu, cel mai lung al meciului. Simona a salvat cinci mingi de break avute de Muguruza, dar a cedat la a şasea, iar Muguruza a sprintat spre victorie de la 4-3 în favoarea sa.

În următorul meci, Irina Begu va juca cu Silvia Soler-Espinoza sub o presiune uriaşă, este obligată să câştige pentru a evita înfrângerea echipei României şi a împinge întâlnirea de Fed Cup în meciul cinci, cel de dublu.

 

 

Citit 3207 ori Ultima modificare Duminică, 08 Februarie 2015 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.