"American story": Uriaşul din New York, baschetbalist la Phoenix Galaţi

"American story": Uriaşul din New York, baschetbalist la Phoenix Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roland Jamal Brown, pivotul echipei Phoenix, a avut de ales între baschet şi fotbalul american


Echipa gălăţeană Phoenix a fost prima opţiune în urmă cu jumătate de an pentru Roland Brown, atunci proaspăt absolvent al Universităţii Binghamton din New York, care a considerat că are nevoie şi de o experienţă în baschetul european, remarcând de altfel şi diferenţele dintre cele două stiluri. „Este o schimbare majoră faţă de jocul din colegiu, care este mai rapid, asta şi datorită jucătorilor de statură mai mare decât cei de aici”, a remarcat americanul.  

„Aici sunt şi înalt, şi negru”

Roland cu greu poate trece neobservat în orice mediu s-ar afla, atrăgând atenţia atât prin statura impozantă cât şi prin culoarea pielii. „ N-am avut deloc parte de vreo remarcă rasistă, dimpotrivă, oamenii de aici sunt prietenoşi. Sunt salutat des pe stradă, pe unii îi recunosc dintre suporterii noştri. Într-un fel, aici mă simt ca acasă. În State, când mergeam pe stradă, lumea exclama: Ce înalt eşti!? Aici, în România, sunt şi înalt şi negru”, spune râzând Brown.

Singurul sportiv din familie

Roland ne-a spus că nu provine dintr-o familie de sportive. “Tata obişnuia să joace fotbal, soccer nu American, dar la nivel de amator. Fratele meu, abia intrat la liceu, practică şi el baschetul. Dacă ar fi fost să aleg un alt sport, cu siguranţă acesta ar fi fost fotbalul american. Am crescut împreună cu vărul meu, pe care îl consider fratele meu mai mare şi care practica fotbalul american. De altfel, şi statura îmi este potrivită pentru asta”, a adăugat Brown.

În prima parte a sezonului, Roland a fost singurul american al echipei gălăţen, dar din iarnă a fost transferat şi Bryan Harrison, de asemenea jucător de culoare, care a adus un oarecare confort pentru Brown. „Întotdeauna este bine să ai un conaţional în echipă, pentru că te înţelege mai bine. Mai sunt şi americancele din formaţia feminină, aşa că mă simt ca acasă. Cei din staff şi coechipierii încearcă să creeze o atmosferă plăcută, iar acest lucru nu poate să fie decât benefic.”, a spus Roland.

Cine este Roland Jamal Brown 

Brown a devenit primul jucător străin din istoria baschetului gălăţean, transferat de Phoenix cu obiectul de a se promova în prima ligă. Are 24 de ani şi 2,03 metri înălţime şi joacă pe postul de pivot. În 2014 a absolvit Universitatea Binghamton din New York, în a cărei echipă a jucat ultimele două sezoane. Anterior, în perioada 2010-2012, a evoluat la formaţia Hofstra University.


CITEŞTE ŞI: Suporterii echipei de fotbal gălăţene sunt indignaţi: "Echipa de acum nu e Oţelul, e o glumă proastă!"

Citit 1191 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Aprilie 2015 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.