FC Timişoara a primit înapoi cele 6 puncte de la TAS şi va juca în preliminariile Ligii Campionilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

FC Timişoara a primit, joi, de la TAS cele şase puncte cu care fusese penalizată după o decizie luată de FIFA, iar bănăţenii vor evolua în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor după ce au depăşit-o pe Dinamo în clasament şi au trecut pe locul 2,a anunţat site-ul oficial al forului de la Lausanne.

"Penalizarea cu şase puncte a SC Fotbal Club Timişoara SA dată de Comisia de Disciplină a FIFA pe 3 septembrie 2008 şi implementată de Federaţia Română de Fotbal pe 4 septembrie 2008 este anulată", notează sursa citată.

În urma acestei decizii FC Timişoara urcă pe locul 2 în clasamentul Ligii I şi va juca în preliminariile Ligii Campionilor.

Clubul FC Timişoara a fost somat de către FIFA, după ce a pierdut litigiul cu Claudio Zambon, să îşi schimbe culorile, sigla, echipamentul şi aspectul site-ul, iar bănăţenii au trimis la FRF acte doveditoare că au realizat acest lucru. Cu toate acestea, Federaţie Română de Fotbal a fost somată ulterior de FIFA să depuncteze clubul de pe Bega cu 6 puncte, în caz contrar riscând sancţiuni care ar fi putut merge până la dezafiliere.

Decizia Comisiei de Disciplină a FIFA a fost una definitivă şi irevocabilă, dar FC Timişoara a înaintat un memoriu la Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne (TAS) în care susţinea că FIFA nu avea dreptul să judece speţa respectivă. La audierea finală, care a avut loc la sediul TAS, gruparea viola a criticat cele două hotărâri disciplinare luate împotriva sa. FC Timişoara a vrut să demonstreze că s-a conformat primei decizii, de a schimba denumirea şi culorile echipamentului sportiv, dar şi aspectul site-ului oficial al clubului. Din cauza că nu ar fi respectat această primă decizie, formaţia viola a fost sancţionată cu 6 puncte de penalizare de către FIFA.

Timişorenii s-au prezentat la TAS la data de 2 aprilie, iar după audieri patronul Marian Iancu spunea că prezentările au fost de bun augur pentru bănăţeni, pentru că ei "au putut să se apere aşa cum trebuie". Decizia trebuia să fie luată în maxim o lună, dar la termenul stabilit, pronunţarea a mai fost amânată o dată pentru data de 5 iunie. Apoi, FC Timişoara a înaintat un memoriu către TAS şi a cerut ca decizia să fie dată la data de 11 iunie, după disputarea ultimei etape a Ligii I.

Citit 523 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.