De astăzi se joacă pe tabloul principal la cel mai puternic turneu de tenis organizat vreodată la Galați

De astăzi se joacă pe tabloul principal la cel mai puternic turneu de tenis organizat vreodată la Galați
Patricia Ţig, câştigătoarea turneului Futures de la Galaţi, din iulie 2014
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Pe tabloul principal se află două gălăţeance, Patricia Ţig şi Gabriela Talabă * Ţig este cap de serie nr. 1 în acest turneu


Baza sportivă Viva Tenis Club găzduieşte în această săptămână turneul de cea mai mare anvergură din istoria tenisului în Galaţi, unul de categorie Challenger din circuitul ITF Pro, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Acest turneu încheie seria celor din circuitul ITF disputate la Galaţi în acest sezon, precedentele fiind de categorie Futures, cu premii de câte 10.000 de dolari, două masculine şi alte două feminine.

„Challenger-ul din această săptămână este un turneu puternic, în premieră pentru tenisul gălăţean şi sperăm să fie la acelaşi nivel competiţional cu care ne-am obişnuit jucătorii şi publicul. Nivelul este mult mai ridicat decât cel de la turneele Futures, cu multe jucătoare din topul 300 al tenisului feminin”, a declarat organizatorul turneului, Florin Şipoş. 

Ţig, acasă după Roland Garros

Favorita numărul a acestui turneu este gălăţeanca Patricia Ţig, locul 180 în ierarhia mondială, care a avut o ascensiune deosebită în 2014, când a urcat peste 500 de poziţii în topul WTA. Anul 2015 a venit cu câteva premiere pentru Ţig: participarea în calificări la turneele de Grand Slam de la Australian Open (primul tur) şi Roland Garros (turul al doilea), participarea la primul turneu WTA din carieră, la Antwerp (Belgia), unde a evoluat până în  turul al doilea din calificări, şi a jucat finala turneului ITF Challenger de la Saint Petersburg (Rusia), dotat cu premii de 50.000 de dolari. Săptămâna trecută a avut necazuri de ordin medical, o indigestie destul de urâtă, care au determinat-o să abandoneze în primul tur de la Marsilia, dar a scăpat de ele şi se prezintă la startul turneului de la Galaţi în condiţii optime din punct de vedere fizic.

Patricia Ţig a spus că acest turneu îi aduce bucuria de a juca din nou acasă şi că postura de cap de serie numărul 1 chiar la Galaţi nu o simte ca o presiune suplimentară. „Că voi juca în faţa gălăţenilor şi faptul că sunt cap de serie 1 reprezintă pentru mine o provocare în plus, nu o presiune suplimentară. Îmi prinde bine să joc aici, aşa mai stau şi eu pe acasă. O să mă bucur de fiecare meci, sper să fie cât mai multe”, a declarat Ţig. Ea va juca în primul tur cu canadianca Heidi El Tabakh, marți, de la ora 9.30, pe terenul 2.

Anul trecut, Patricia Ţig a câştigat două turnee Futures disputate pe terenurile de la Viva Tenis.

Pe tabloul principal  se mai află o gălăţeancă, Gabriela Talabă, locul 516 WTA. Aceasta a revenit în circuitul ITF după o pauză de şase luni, în care a jucat în campionatul interuniversitar în Statele Unite, unde este bursieră la Universitatea Texas Tech. Spre deosebire de precedentele două turnee de la Galaţi (Futures), unde poziţia din ierarhia WTA i-a permis să intre direct pe tabloul principal, de data aceasta gălăţeanca a fost nevoită să joace în calificări, de care a trecut cu bine. Talabă a învins-o pe Andreea Cula, scor 6-1, 6-2, în turul doi şi a trecut, luni, în trei seturi, scor 6-0, 1-6, 7-5, de Ksenia Gaydarzi (Rusia). „Mă bucur că am ajuns pe tabloul principal şi sper ca şi acolo să joc la fel de bine. Din nefericire nu voi mai evolua în proba de dublu, partenera mea, Oana Simion retrăgându-se din competiţie, din motive medicale”, a declarat Gabriela Talabă. Ea va avea o adversară puternică în primul tur, pe Alexandra Cadanțu, a cărei cea mai bună poziționare în ierarhia WTA a fost locul 59. Acest joc este al doilea de pe terenul central, după cel care va începe la ora 9.00

La turneul Futures de săptămâna trecută, Talabă a câştigat proba de dublu şi totodată primul trofeu ITF din carieră.

Tot pe tabloul de calificări s-a aflat şi Simona Ionescu, legitimată la clubul gălăţean Galant M&S, care a ratat accederea pe tabloul principal în urma înfrângerii din ultimul tur, în faţa argentiniencei Julieta Estable, scor 7-6, 3-6, 6-3.

La baza sportivă Viva Tenis Club (Aleea Meteo, Bariera Traian) se poate ajunge cu autobuzele Transurb de pe traseele 12, 17 şi 35. Intrarea spectatorilor este liberă.

Citit 1679 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.