Marian Apostu, antrenorul voleibaliştilor de la Arcada: “Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători din străinătate”

Marian Apostu, antrenorul voleibaliştilor de la Arcada: “Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători din străinătate”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Tehnicianul gălăţean spune că a organizat antrenamente şi în perioada de vacanţă, pentru a putea vedea la lucru doi voleibalişti din spaţiul fostei Iugoslavii


Stafful tehnic şi mare parte dintre voleibaliştii echipei Arcada Galaţi se află în activitate chiar şi în vacanţă. Pentru cele mai proaspete informaţii privind formaţia gălăţeană care va debuta la toamnă în cupele europene, am purtat un scurt dialog cu antrenorul principal, Marian Apostu.

- Mai întâi am dori să aflăm dacă stafful tehnic rămâne acelaşi ca în sezonul trecut, în care Arcada a terminat pe locul cinci.

- La acest capitol nu a intervenit nicio modificare, se continuă în aceeaşi formulă.

- Ce ne poţi spune despre modificările din lot?

- Deocamdată ne aflăm în perioada tatonărilor, a negocierilor mai mult sau mai puţin avansate. Săptămâna trecută am avut un oaspete bulgar (n.r. – coordonatorul Dobromir Dimitrov), ajunsesem la un acord, dar, chiar înaintea semnării contractului, acesta a primit o ofertă din Italia, pe care a acceptat-o. În această perioadă avem la Galaţi doi jucători din străinătate, din spaţiul fostei Iugoslavii. Rugăm cât mai multă discreţie pe acest subiect, pentru a nu perturba negocierile, mai ales că mai sunt doriţi şi de alte cluburi. Pe lângă discuţiile cu ei, am organizat şi câteva antrenamente pentru a-i vedea şi în teren, în condiţii de joc, la care au participat şi o parte dintre jucătorii noştri, deşi sunt în vacanţă.

- Cam pe când vom putea vorbi despre conturarea noului lot?

- V-am spus că ne aflăm în perioada căutărilor. Cerşemba şi Zahar mai aveau oricum contract cu Aracada, iar cu Paşcan, Cristudor şi Dumitrache am ajuns la un acord şi s-a semnat prelungirea. Mai suntem în discuţii şi cu alţi componenţi ai lotului din sezonul trecut pentru prelungirea contractelor. Totodată, mai vrem cel puţin trei-patru achiziţii, vizând în acest sens jucători din străinătate ca să formăm un lot cât mai competitiv, pentru că ne aşteaptă un sezon încărcat, dificil, cu meciuri multe atât în campionat şi Cupa României, cât şi în Challenge Cup.

- Deocamdată trei aspecte sunt certe, data şi adversara de la startul campionatului, la fel ca în cazul Cupei României şi al Challenge Cup...

- Într-adevăr, au fost tragerile la sorţi. Primul meci din campionat îl vom susţine în deplasare, pe 28 octombrie, cu VCM Zalău (n.r. - vicecampioana naţională). În ceea ce priveşte partidele din „Cupa României”, vom întâlni în primul tur nou-promovata Tricolorul Liceul „Mihai Viteazul” Ploieşti, cu partide tur-retur, prima pe 14 octombrie. Dacă ne calificăm, vom juca în sferturile de finală cu Dinamo Bucureşti. În Challenge Cup, vom juca cu OK Novi Pazar, din Serbia, cu meciul tur la Galaţi, în perioada 10-12 noiembrie.

Citit 1878 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2015 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.