HANDBAL: Şase sportivi gălăţeni la echipele naţionale
Foto: Cosmina Cozma (Danubius CSU) face parte din lotul României pentru Jocurile Mondiale Universitare

HANDBAL: Şase sportivi gălăţeni la echipele naţionale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Danubius CSU, CS Şcolar, United, Handbal Art şi Danubius 2010 sunt grupările gălăţene cu sportivi în loturile reprezentative, de la cadeţi până la selecţionata pentru Universiadă


Deşi în ultimele sezoane nu a mai avut echipe la cel mai înalt nivel, în Liga Naţională, handbalul gălăţean continuă să trimită sportivi la loturile naţionale.

Cosmina Cozma (23 de ani), golgetera echipei Danubius CSU în ultimul sezon al ligii secunde, face parte din lotul care va reprezenta România la Jocurile Mondiale Universitare. Studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Cosmina Cozma se află acum la Rm. Vâlcea, într-un cantonament de pregătire a competiţiei mondiale studenţeşti, care se va desfăşura în Coreea de Sud, în perioada 3-14 iulie. Echipa României, antrenată de Nicoleta Alexandrescu şi Carmen Amariei, a fost repartizată într-o grupă cu adversare foarte puternice, reprezentativele Serbiei şi Muntenegrului.

În cantonament, la Constanţa, s-a aflat şi lotul naţional de cadete, printre jucătoarele convocate de antrenorii Lenuţa şi Veniamin Lupan aflându-se şi gălăţence: Raluca Tănasă, care a devenit vicecampioană naţională cu United la junioare III în urmă cu două săptămâni, Rebeca Stan (Danubius 2010) şi Marlena Pavel (CS Şcolar).

Tot la această categorie de vârstă, dar la băieţi, la lotul naţional antrenat de Narcis Cîtu şi Ştefan Laufceac este reprezentat şi Clubul Sportiv Şcolar, prin pivotul Daniel Şuşanu, care a obţinut acum două săptămâni medalia de bronz la Campionatul Naţional cu echipa gălăţeană de juniori II antrenată de Florin Andronic. Echipa naţională de cadeţi s-a aflat din 14 iunie într-un stagiu de pregătire centralizată la Cheile Grădiştei şi urmează să participe la un turneu amical în Suedia, „Partille Cup”, unde va evolua sub titulatura Naţional Sighişoara, pentru că este o competiţie rezervată echipelor de club.

Şi echipa naţională de junioare II (Under 17) se află într-un stagiu de pregătire centralizată, la Constanţa, până pe 7 iulie. Din lotul convocat de antrenoarea Mariana Târcă face parte şi gălăţeanca Delia Radu, formată la Handbal Art, acum la Centrul de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. Selecţionata Under 17 a României se pregăteşte pentru participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va avea loc la Tbilisi (Georgia), în perioada 26 iulie - 1 august. Apoi, va urma participarea la Campionatul European pentru această categorie de vârstă, în Macedonia (12 - 23 august).

Reamitim că, anul trecut, din echipa naţională de junioare I a României care a câştigat Campionatul Mondial, au făcut parte trei gălăţence: Daniela Corban, Alexandra Dindiligan şi Andreea Taivan.

În ultimele două săptămâni, trei formaţii gălăţene au obţinut medalii la Campionatul Naţional: CS Şcolar - bronz la juniori II, United - campioană naţională la junioare IV şi vicecampioană la junioare III.

Citit 2496 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Iunie 2015 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.