Oţelul nu-şi pierde perla sud-americană

Oţelul nu-şi pierde perla sud-americană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mijlocaşul argentinian al Oţelului, Viglianti, s-a refăcut şi va fi prezent la reunirea lotului roş-alb-albaştrilor, pe 24 iunie * Deşi la un moment dat se auzea că-şi va încheia cariera, Gabriel Alejandro Viglianti a trecut peste probleme printr-o intervenţie chirurgicală banală *

Meciurile jucate de Vigli în 2009

- Etapa a 18-a / Oţelul – Gaz Metan Mediaş 3-1 (70 de minute)

- Etapa a 19-a / CS Otopeni – Oţelul 0-1 (76 de minute)

- Etapa a 20-a / Oţelul – Gloria Buzău 1-2 (90 de minute)

- Etapa a 21-a / Rapid Bucureşti – Oţelul 4-0 (90 de minute)

* Argentinianul a bifat doar 326 de minute în returul campionatului şi a marcat un gol.

„Să nu-l pierdem!”

Făceam, recent, o comparaţie între mijlocaşul argentinian venit cu un an şi jumătate în urmă la Galaţi şi noul conducător de joc al formaţiei roş-alb-albastre - sârbul Njegos Golocevac. Până să-l vadă la lucru pe ex-iugoslavul pe care directorul general al Oţelului, Marius Stan, îl consideră un playmaker redutabil, microbiştii se întreabă ce mai face veritabilul Viglianti.

„Ne este foarte drag, nu trebuie să-l pierdem!” sau „Nu-mi închipui jocul Oţelului fără el. Vă rog să scrieţi dacă va reveni la Galaţi” – iată doar două dintre mesajele fanilor din care se vede clar că sud-americanul este indispensabil grupării de la Dunăre.

„Cred că îşi va încheia cariera”

Ideea de joc a „oţelarilor” fără Vigli n-a mai fost la fel de consistentă, iar asta s-a văzut timp de 13 partide, coincidenţă sau nu, echipa pregătită de Petre Grigoraş traversând un retur de campionat foarte sărac.

Pletosul de 30 de ani – i-a împlinit zilele trecute! – a abandonat lupta din sezonul 2008-2009 destul de devreme. După primele patru meciuri ale primăverii, Gabriel Alejandro n-a mai putut schiţa niciun gest de fotbalist, ridicând panicat mâna. Îl dureau de multă vreme genunchii, ba chiar strânsese din dinţi pentru a mai juca, dar nu-l mai ţineau „scripeţii”.

„Ne temem că aici se va încheia cariera lui Viglianti. Are genunchii umflaţi rău de tot, nu se ştie dacă va mai juca vreodată”, vorbeau unii dintre oficialii Oţelului, evident îngrijoraţi. 

„A fost o alarmă falsă”

Fotbalistul din America Latină fusese operat la ambii genunchi, aşa că existau motive serioase de nelinişte. „Sper să nu fie grav, vreau să revin”, îngăima atunci jucătorul, pentru ca apoi să plece acasă, în Argentina.

Între timp, veştile dinspre ţara lui Vigli sunt tot mai bune. Se pare că problemele tehnicului mijlocaş au trecut, iar pe 24 iunie (la reluarea pregătirilor), se va afla şi el.

„Ştiu că Viglianti a făcut doar o artroscopie, i s-a curăţat zona lezată şi va fi apt de efort. Ne-am temut, e adevărat, dar a fost doar o alarmă falsă. Va veni la Galaţi şi va rămâne în lotul nostru”, a comentat Marius Stan. Care va să zică, e „viu”…

Comentariu foto: Viglianti are motive să jubileze: genunchii îl mai ţin, deci va juca în continuare fotbal de performanţă

Citit 1140 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.