Primele şase MEDALII în contul gălăţenilor, la „Naţionalele” de ŞAH

Primele şase MEDALII în contul gălăţenilor, la „Naţionalele” de ŞAH
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cele 14 formaţii gălăţene participante la Campionatul Naţional de şah pe echipe, de la Iaşi, au încheiat cu un bilanţ excelent prima parte a competiţiei, după cinci zile de concurs. Este vorba despre finalizarea întrecerilor de şah clasic, pentru juniori şi copii, unde sportivii cluburilor gălăţene au obţinut şase medalii: una de aur, trei de argint şi două de bronz.

Medalia din metalul cel mai preţios a fost dobândită de echipa de 12 ani a Clubului Genius, formată din Ionuţ Alexandru Dobrin, David Stancu-Filipescu şi Timotei Samuel Ghimpu. De remarcat este că această echipă gălăţeană a pornit competiţia din postura de a opta favorită şi a avut o singură înfrângere, în faţa celor de la Şah Club Galaţi, care s-au clasat pe locul trei. Echipa de 8 ani a aceluiaşi club (Genius), în componenţa Ioana Bianca Chicăroşie, Maria Roxana Ioiţescu şi Carolina Ana Albotă, a cucerit medalia de argint.

Trei medalii au intrat şi în posesia sportivilor de la Şah Club: argint la băieţi Under 20 (Costin-George Mălureanu, Victor Valentin Mocanu şi Gabriel Voicu); două medalii de bronz, la grupa 8 ani (Pavel Darius Zaharia, Alexandru Ştefan Crăiţă şi Dimitrie Nicolas Pădurariu), respectiv, grupa de 12 ani (Mihai Edward Pădurariu, Alexandru Dan Gheorghiu şi Alex Cosmin Codreanu).

Şi Clubul Diana are şahişti medaliaţi, echipa de băieţi sub 10 ani (Dragoş Andrei Antonică, Andrei Marin şi Paul Muscă) obţinând argintul.

În aceste zile, la Iaşi, au loc întrecerile pe echipe la şah rapid şi şah blitz.

Citit 1511 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.