La Phoenix nu trece o zi fara vreun transfer, s-a reuşit a patra achiziţie la echipa masculină

La Phoenix nu trece o zi fara vreun transfer, s-a reuşit a patra achiziţie la echipa masculină
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet masculin Phoenix continuă seria transferurilor pentru întărirea lotului cu care va debuta în Liga Naţională. Astfel, Florin Nini, managerul clubului Phoenix, a anunţat, miercuri, 29 iulie, semnarea contractului cu jucătorul român Ioan Alin Borşa.

Ioan Alin Borşa este din Tg. Mureş, are 25 de ani, 2,01 m înălţime şi evoluează pe postul de extremă. În sezonul trecut a jucat la echipa U Cluj, unde a evoluat în 23 de meciuri, reuşind 138 de puncte, 107 recuperări şi 13 pase decisive. Borşa a mai jucat la BC Tg. Mureş şi la Miercurea Ciuc.

Ioan Alin Borşa este al patrulea jucător sosit la Galaţi, în această vară, după sârbii Milos Pesic şi Milos Bojovic, respectiv ucraineanul Yaroslav Lemyk. ”Mă bucur că am ajuns la Galați. Din august, de când ne vom reuni, vom da tot ce este mai bun din noi, atât la antrenamente, cât și la meciuri, pentru a ne atinge obiectivul. Așteptăm un public cât mai numeros, care să ne susțină”, a declarat Alin Borșa.

Reamintim că echipele din Liga Naţională vor putea înscrie maximum şase jucători străini pe foaia de joc şi se va aplica regula cu minimum un jucător român pe teren, pe toată durata jocului. Perioada de transfer se va încheia pe 30 septembrie, primele meciuri oficiale fiind cele din „Cupa României”, unde în prima fază Phoenix va întâlni, pe 22 septembrie, pe teren propriu, echipa U Cluj.

Din lotul echipei Phoenix care a reuşit promovarea se mai află sub contract Ciprian Ţelinoiu, Andrei Sava, Robert Bolobiţă şi Andrei Petică, iar cu Iosif Pîrlog sunt încă negocieri pentru prelungirea contractului.

Reuniunea lotului este programată pe 10 august, urmând ca apoi să fie stabilit programul meciurilor de verificare, unde sunt dorite cel puţin 8-9 jocuri, conform lui Florin Nini, antrenorul echipei.

Citit 1118 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 22:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.