BASCHET/ Încă un transfer internaţional la Phoenix

BASCHET/ Încă un transfer internaţional la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix se apropie de finalul campaniei de transferuri în vederea abordării noului campionat. Managerul clubului Florin Nini a anunţat, miercuri, cea de-a şaptea mutare din cadrul echipei, sârbul Djordje Tresac (foto).

Djordje Tresac este din Serbia, are 27 de ani şi 1,93 m înălţime şi evoluează pe postul de extremă. Sezonul trecut a jucat la formaţia Borac (Serbia), unde a avut medii statistice de 11,8 puncte, 2,8 recuperări, 2,1 pase decisive în cele 21 de meciuri, cu o medie de joc de 32 de minute. Tresac a mai evoluat la Euroins Cherno (Bulgaria, 2013-2014), Varda Hidroelektrana (Bosnia – Herţegovina, 2012-2013), Igokea (Bosnia-Herţegovina, 2011-2012 – patru meciuri) şi Sloga (Serbia, 2011-2012 – 15 meciuri).

„Tresac este un jucător cu o apărare foarte bună şi un procentaj bun la aruncările de la distanţă. La echipele de unde vine, Tresac a demonstrat că este un jucător de echipă”, a declarat Florin Nini.

Reamintim celelalte transferuri realizate în această vară: sârbii Milos Pesic şi Milos Bojobic, ucraineanul Yaroslav Lemyk, americanul Jay Theartt, şi românii Alin Borşa şi Dragoş Onea. De asemenea s-a prelungit contractul cu Iosif Pîrlog – jucător important în lotul echipei, care a fost remarcat în „primul cinci” al Ligii Naţionale (LNBM). Sub contract se mai află Ciprian Ţelinoiu, Radu Vîrnă, Andrei Sava, Robert Bolobiţă şi Andrei Petică.

Altfel, lui Bogdan Bălănică, component important al echipei care a promovat în LNBM, i s-a oferit ocazia de a deveni antrenor secund al echipei. „I-am asigurat o retragere frumoasă din activitatea competiţională. Bălănică este un jucător cu experienţă care poate da randament şi din această perspectivă”, a spus Florin Nini.

Lotul se va reuni pe 10 august, de la ora 19,00. Vor urma două săptămâni de pregătire, apoi două turnee internaţionale, în Bulgaria (3-4 meciuri) şi Serbia (alte trei –patru meciuri).

La jumătatea lunii septembrie, 14-15, va avea loc prezentarea oficială a echipelor feminină şi masculină, urmată de două meciuri amicale, în compania echipelor campioane ale Republicii Moldova.        

Citit 1790 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2015 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.