Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Deşi Campionatul European de haltere pentru juniori mici (Under 15 şi Under 16) continuă, încă, în Landskrona, sportivii gălăţeni prezenţi în oraşul suedez şi-au încheiat misiunea. Cei patru juniori ai CSM Dunărea, Siretul Piscu şi CS Şcolar au concurat în primele trei zile şi au făcut-o într-un mod cu totul excepţional. Talentaţii noştri sportivi s-au numărat printre protagoniştii concursului continental, cucerind nouă medalii, materializate prin două titluri de campioni europeni şi unul de vicecampion. Acest lucru demonstrează, încă o dată, că tehnicienii cluburilor gălăţene lucrează cu pricepere şi folos şi că sunt sprijiniţi cum se cuvine de conducerea federaţiei, al cărei şef este cunoscutul Nicu Vlad.

Încă un titlu de glorie şi-a făcut în acest concurs Paul Dumitraşcu (Siretul Piscu - antrenor Alexandru Dumitrescu - foto 1). Acesta a dominat de o manieră foarte clară întrecerile, şi cu un total de 243 kg (108+135 la cele două stiluri) şi-a adjudecat titlul continental şi cele trei medalii din metalul cel mai preţios. În prezent, Paul - care este un component de bază al lotului naţional (Under 15) - se pregăteşte în Centrul Olimpic de la Oneşti.

Al doilea titlu continental a revenit Alexandrei Alexe (CSM Dunărea - antrenori Marius Otinceanu şi Nicolae Mihai), care în ultima vreme se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Botoşani. Talentată, dar şi foarte ambiţioasă, Alexandra este „condamnată” la noi succese în sportul halterelor. În Suedia a concurat alături de alte nouă sportive, pe care le-a lăsat în urmă. A realizat 169 kg (cu patru în plus faţă de cota sa) şi cu 76 la „smuls” şi 93 la „aruncat” a cucerit toate cele trei medalii de aur. Alexandra este elevă în clasa a IX-a a Liceului Sportiv din Galati şi provine dintr-o familie de sportivi, tatăl său a făcut lupte la acelaşi club.

Vicecampioana a devenit Andreea Penciu cu performanţa de 64+79=143 kg, la categoria 48 kg (Under 15). Ea a concurat în prima zi a competiţiei, fiind „deschizătoarea de pârtie” pentru ceilalţi colegi gălăţeni. Va aduce în vitrina cu trofee a Clubului Sportiv Şcolar Galaţi trei preţioase medalii de argint. Se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Galaţi, sub îndrumarea antrenorilor Constantin Dimofte şi Mariana Bălan.

Grupul gălăţean a fost închis de Constantin Carp (CS Şcolar Galaţi, categoria 62 kg - Under 17), care se pregăteşte cu antrenorii Dimofte şi Bălan. A realizat 240 kg la total, pentru locul şase; s-a clasat pe locul patru  la „aruncat” şi pe locul opt la „smuls”. Campionatul European din Suedia continuă, urmând să se încheie mâine.

Citit 1269 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2015 15:44

2 comentarii

 • postat de Cristina Vineri, 07 August 2015 17:49 87.251.195.*** Link la comentariu
  0
  0

  Felicitări antrenorului Dumitrescu Alexandru findca la descoperit pe Paul Dumitrașcu,dar din câte stiu,el este legitimat la CSM ONESTI si ar trebui sa felicitam si antrenorii care l-au antrenat,de la CSM Onesti si de la Lotul de Juniori de la Bascov !!! Iar in momentul de fata Paul reprezintă Oneștiul !

  Raportează
 • postat de Coco Vineri, 07 August 2015 09:54 109.166.138.*** Link la comentariu
  0
  1

  Succes sportivilor și antrenorilor

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.