BASCHET: Phoenix vrea să îşi atingă obiectivele

BASCHET: Phoenix vrea să îşi atingă obiectivele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Clubul Phoenix Galaţi doreşte să facă performanţă, având ca principale obiective „atacarea” play-off-ul în campionatul feminin, respectiv evitarea retrogradării în cazul echipei masculine, nou promovată în prima ligă.

„Având în vedere reducerea bugetară, cu 20 la sută faţă de sezonul trecut, la feminin, nu am mai putut păstra jucătoarele care s-au remarcat şi care îşi doreau să continue cu noi. Nivelul lotului din acest sezon este cu puţin peste cel de anul trecut, dar ne dorim să abordăm cu încredere play-off-ul”, a spus Florin Nini. Reducerea este surprinzătoare, dacă ţinem cont de faptul că rezultatele nu au întârziat să apară, calificarea în play-off, respectiv promovarea în prima ligă.

În ceea ce priveşte echipa masculină, Phoenix are unul dintre cele mai mici bugete la nivel de competiţie naţională, respectiv 250.000 de euro, în timp ce media este în jur de 600.000 de euro. „Salutăm ajutorul pe care Primăriei şi Consiliului Local, în sprijinirea echipele noastre pentru a face performanţă”, a declarat Florin Nini, managerul clubului Phoenix.

Clubul gălăţean a achitat, vineri, taxele de înscriere, atât în liga feminină, cât şi în cea masculină. De altfel, Federaţia Română de baschet a dat un termen limită, 4 septembrie, tuturor echipelor care nu au achitat taxa de înscriere în competiţia naţională feminină. Totodată, a transmis şi un avertisment acestora, prin care li se aduce la cunoştinţă că în cazul în care nu îşi vor  achita taxele şi datoriile, li se va stopa valabilitatea transferurilor, atât a jucătoarelor românce, cât şi străine. În cazul în care cei vizaţi nu vor respecta acest termen, echipele vor fi eliminate din competiţie.

Totuşi, calendarul competiţional al LNBF va fi stabilit, luni, în urma tragerilor la sorţi.

Citit 856 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2015 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.