Semimaratonul Galaţi, ediţia a doua - Aleargă pentru o cauză nobilă

Semimaratonul Galaţi, ediţia a doua - Aleargă pentru o cauză nobilă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproape toţi banii din taxele de înscriere vor fi direcţionaţi spre 11 proiecte propuse de ONG-uri * Evenimentul, aflat la a doua ediţie, va avea loc duminică, 13 septembrie

Semimaratonul Galaţi, ajuns la a doua ediţie, se va desfăşura duminică, 13 septembrie, începând cu ora 9,00, în organizarea Fundaţiei Comunitare Galaţi, o platformă de atragere de fonduri pentru cauze sau proiecte din cadrul comunităţii locale.

Reprezentanţii ONG-urilor şi organizatorii au propus, pentru ediţia din acest an, 11 proiecte, iar cei care se înscriu în competiţie aleg o cauză pentru care vor alerga şi o susţin prin prin taxa de înscriere, plus eventuale donaţii suplimentară. „Din taxa de participare şi donaţii, spre proiecte sau cauze umanitare vor fi direcţionaţi 90 la sută din bani, restul de zece la sută rămânând la Fundaţia Comunitară în vederea acoperirii cheltuielilor pentru buna desfăşurare a evenimentului”, a declarat Cristi Ochiu, unul dintre organizatori. Cei care vor să participe la acest eveniment se pot înscrie online, pe site-ul semimaraton.fundatiacomunitaragalati.ro, până pe 10 septembrie inclusiv.

Traseul, pe Faleza Superioară

Participanţii pot alege una dintre cele patru probe: semimaraton (21 km), ştafetă formată din trei alergătiri (3 x 7 km), fiecare parcurgând câte  o tură de traseu, cros (7 km) şi cursa populară (3,5 km). Taxele de participare sunt următoarele: 70 de lei pentru semimaraton, 50 de lei pentru fiecare membru din echipele de ştafetă, tot 50 de lei pentru cros şi 30 de lei pentru cursa populară.

Startul curselor de semimaraton (ora 9,00), ştafetă (9,30) şi cros (10,00) se va face din zona Spicul, de la „Fata pe valuri” (popular cunoscută ca "Nespălata"), traseul fiind următorul: Strada Navelor, Strada Portului, Bulevardul Marii Uniri, urcare pe Strada Prelungirea George Coşbuc (pâna la Distrigaz), revenire pe Bd. Marii Uniri, continuarea pe Faleza superioară până la parcarea Complexului Muzeal de Stiinţe ale Naturii şi retur, sosirea fiind tot la Spicul. 

Crosul popular va avea startul la ora 10,30 de la intersecţia străzii Prelungirea G. Coşbuc cu Bd. Marii Uniri (zona parcului Viva), iar sosirea la Spicul. În acest caz, înscrierile se vor face la faţa locului, astfel că organizatorii recomandă ca alergătorii să se prezinte cu cel puţin o oră şi jumătate înainte de start.

Premiile vor fi în valoare totală de aproximativ 9000 de lei, acestea constând în tablete pentru primul sosit la fiecare dintre probe, abonamente la o sală de fitness, , iar pentru ocupanţii primelor trei locuri de la semimaraton (feminin şi masculin) vouchere pentru achiziţionare de echipamente sportive oferite de unul dintre sponsori.

Cele 11 proiecte / cauze umanitare vor fi prezentate în ediţiile următoare ale "Vieţii libere".

Evenimentul se va realiza cu sprijinul Primăriei Galaţi, Poliţia Rutieră, Poliţia locală, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Citit 2242 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2015 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.