Phoenix a transferat încă un american

Phoenix a transferat încă un american
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deşi anunţase că a încheiat campania de transferuri, echipa de baschet masculin Phoenix a mai perfectat o achiziţie. Florin Nini, managerul general al clubului gălăţean şi totodată antrenorul formaţiei, a anunţat, joi, legitimarea americanului Evan Roquemore, acesta fiind cel de-al treilea baschetbalist din SUA sosit la Phoenix, după Jay Threatt şi Taylor Rohde.

Roquemore este din Henderson (Nevada), are 23 de ani, 1,91 m înălţime şi joacă pe postul de fundaş. În perioada 2010-2014, a evoluat la echipa Santa Clara Broncos, unde a avut medii statistice de 12,1 puncte, 3,3 recuperări şi 4,3 pase decisive în cele 135 de meciuri jucate, reuşind de 90 de ori să facă „double-double” (acumularea unui număr total de două cifre în două din cele cinci categorii statistice într-un joc; cea mai comună combinație dublu-dublu este de puncte-recuperări).

Florin Nini declară că se aşteaptă ca Roquemore să fie unul dintre jucătorii importanţi ai echipei sale. „Este un jucător pe profilul echipei noastre, care vine să întărească nivelul echipei. Avem încredere că va fi unul dintre jucătorii importanţi. Acum urmează să vedem evoluţia întregii echipe, în meciul de verificare de la Piteşti”, a spus Nini.

Roquemore consideră venirea la Galaţi o bună oportunitate de remarcare. „Am ales să vin în România, la Galaţi, pentru că aceasta este o bună ocazie să joc în prima ligă, într-o ţară cu tradiţie în baschet. Aceasta este prima mea ieşire din SUA, şi sper să rămânem în prima ligă şi, de ce nu, să ajungem în play-off. Să încercăm să câștigăm fiecare meci, acesta este obiectivul nostru", a declarat americanul.

Echipa Phoenix va disputa, vineri, un meci amical în compania BCM "U" Piteşti, echipă tot din Liga Naţională de baschet masculin.

Citit 1166 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2015 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.