Ridzi-Piţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pfu! Până la urmă se dovedeşte că don Florin Prunea a băgat ca lumea „mâna-n ghips”: zic procurorii că ar fi vorba despre vreo 12.000 de dolari, fără număr, aruncaţi de oficialii Clubului FC Argeş.

„Nu ştiu nimic, eu sunt în concediu”, a replicat fostul portar. Florine, e a doua oară când ne dezamăgeşti! Şi pe finalul acelui meci mondial cu Suedia, din ’94, erai tot în concediu…

* Insolenţă, tupeu de stadion – asta ne-a demonstrat Monica Iacob-Ridzi, ministrul Sportului, în scandalul sumelor fabuloase aruncate aiurea, în plină criză economică, pe nişte evenimente destinate – sanchi - tineretului. Sportul românesc, ca orice alt domeniu, nu scapă de hapsâni şi de iresponsabili.

Un teanc la fel de mare de bani a cerut în primăvară şi Victor Piţurcă, fostul selecţioner al fotbalului autohton. Aparent n-au nicio legătură: una-i Ridzi, altu-i Piţi, iar prima, pe deasupra, a încălcat şi legile! Baze sportive, condiţii de pregătire a performanţei? Să fim serioşi!

* Peste 200 de kilometri la oră avea patronul Rapidului, George Copos, când a fost filat de radarul Poliţiei. S-a întâmplat sâmbătă pe Autostrada Soarelui, iar filosoful din Giuleşti a rămas fără permis de conducere. „Se scufundă planeta”, este una dintre axiomele la modă ale lui Copos. E adevărat, se scufundă, dar nici cu pedala de acceleraţie nu mi-e ruşine…   

* Exotică, precum mă aşteptam, şi actuala ediţie a Cupei Confederaţiilor la fotbal. Joacă europenii cu reprezentanţii altor continente, se nasc surprize antologice şi faze memorabile, mai ales cele care nu ţin deloc de performanţă. Mă doare însă capul din cauza ţâpuritorilor din tribune, acele zumzete agasante care nu se opresc decât în pauza de publicitate.

Cică este o tradiţie sud-africană ca microbiştii să sufle în vuvuzela, nişte trompete care imită bâzâitul albinelor. O fi tradiţie, dar eu, când mă pregătesc de un meci, chiar trebuie să-mi fac provizia de pastile anti-gâze?

Citit 753 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.