Faleza Galaţiului a fost dominată de „Crosul Olimpic”

Faleza Galaţiului a fost dominată de „Crosul Olimpic”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Este doar o zi de glorificare a unui vis. Un vis care a început cu tineri şi tinere care şi-au dorit ca lumea să capete un prilej de a se uni în pace şi de a concura sub semnul prieteniei. Este o zi în care fiecare - indiferent de abilităţi - are şansa să facă sport, să alerge sau să exerseze".

Aceasta este o parte din mesajul preşedintelui Comitetului International Olimpic, Jacqes Rogge, adresat tuturor participanţilor la „Crosul Olimpic” şi, evident, celor din Galaţi, prezentat de către prof. Sorin Grecu, antrenor de atletism.

Celor aproape 300 de iubitori de mişcare adunaţi pe Faleza Dunării, printre ei aflându-se şi cel mai tânăr participant - Daria Irina Gherasim (două luni!), împreună cu mama sa Alina Tecuţă, dar şi cel mai în vârstă - veteranul octogenar Mihai Drăghici. Am mai remarcat şi grupul celor 30 copii din Suhurlui şi Rediu, conduşi de Gigi Buruiană,  fost atlet, acum primar.

Am asistat apoi la o întrecere desfăşurată în deplin spirit olimpic - important este să participi - motiv pentru care nici nu s-au întocmit clasamente. Acest aspect nu ne împiedică totuşi să remarcăm efortul depus, nominalizând pe unii dintre participanţi.

Primii care au luat startul au fost cei de la Sporting Club, persoanele cu dizabilităţi, printre aceştia zărindu-i pe Vasilica Zamfir, Marin Dumitru, Georgiana Necula, Gianina Juncu, Alina Huţanu, Elena Puţanu, Teodora Mocanu, Mircea Marian, Daniel Neculai, Florin Flutur, Paula şi Vasile Cristea.

Au sosit apoi veteranii - din Galaţi dar şi din Brăila - dintre care nu a lipsit, alături de "starostele" Drăghici, Cătălin Brăila, Voica  Popescu, Marius Nicoară, Iulian Zaharia , Alexandru Moldoveanu, Felix Cămărzan, Ion Podaşcă, Gheorghi Buruiană, Silvia şi Romică Grusuzache, Niţă Damian sau Istvan Bordocz.

În fine, în întrecerea alergătorilor cu pretenţii i-am remarcat pe Mihaela Sârmache, Mădălina Florea, Claudia Ghenea, Bianca Fătu, Mădălina Andrei, Alina Căruceru, Carmen Şerban, Crina Luca, Georgiana Prisecaru, Mădălina Lăcătuş, Elena Pană, Cornelia Postelnicu, Mariana Gorea, Angelica Racoviţă sau Andra Craciun, şi pe alergătorii Genove Narovici, Mihai Ionuţ, Jenică Dobre, Andrei Munteanu, Ionuţ şi Nicuşor  Bocăneală, Tudorel Antohi, Cristian Dajboc, Daniel Iorga, Eusebio Darie, Ştefan Popa şi Valentin Cincu.

Tuturor acestora, organizatorii, în frunte cu Marius Humelnicu, directorul Direcţiei pentru Sport şi echipa sa, le-au oferit diplome speciale şi tricouri cu însemnele olimpice, după care s-a trecut la "poza de familie"  toţi cei implicaţi în acest eveniment dându-şi întâlnire la crosul din 2010.

Citit 3375 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.