Din joacă, spre performanţă - Trei CENTRE DE SELECŢIE pentru copiii atraşi de BASCHET

Din joacă, spre performanţă - Trei CENTRE DE SELECŢIE pentru copiii atraşi de BASCHET
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Antrenamentele pentru începători la clubul Phoenix au loc în fiecare weekend, în zone diferite ale oraşului


Rezultatele bune ale echipelor de baschet de seniori atrag un număr tot mai mare de copii la Sala Sporturilor „Dunărea”. Săptămână de săptămână, în pauza dintre reprizele de joc şi, mai ales, după terminarea meciurilor, parchetul este „inundat” de puşti care încearcă să îşi imite favoriţii.

Phoenix are centre de cartier

Numărul mare de copii doritori să practice baschetul este în continuă creştere, iar clubul Phoenix, specializat în acest sport, încearcă să vină în ajutorul lor, dar şi al părinţilor care au un program încărcat. Astfel, organizează activităţi de selecţie, la final de săptămână, în trei baze din cartiere diferite, copiii nemaifiind nevoiţi să străbată distanţante mari pentru a practica baschetul.

La sala de sport a Colegiului Naţional „Costache Negri” (Liceul Pedagogic), selecţiile au loc după următorul program: vineri (ora 18,00), sâmbătă (10,00) şi duminică (11,00), în timp ce micii viitori baschetbalişti care locuiesc în zona cartierului „Aviaţiei” pot merge la Liceul „Mircea Eliade” (fost Gh. Asachi), sâmbăta (13,30) şi duminica (12,00). Cel de-al treilea centru se află la sala de sport „Florin Balaiş” (fostă Puşkin - strada M. Bravu), unde selecţiile se desfăşoară sâmbăta, de la ora 14,00, iar duminica de la ora 9,00.

Antrenamentele pot fi începute încă de la vârsta de şase ani.

Taxa, 70 de lei pe lună

La clubul Phoenix, copiii beneficiază de trei antrenamente pe săptămână, la un abonament lunar de 70 de lei, iar cei mai talentaţi dintre ei au posibilitatea de a face parte din grupele de excelenţă, viitoarele grupe ale Centrului de Excelenţă, pe care Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix, îl are în plan.

„Aceste grupe de excelenţă vor fi finanţate, atât de FR Baschet, cât şi de autorităţile locale, şi vor fi gratuite doar pentru copiii care urmează cursurile noastre timp de trei luni şi care demonstrează că pot trece testele fizice, tehnice, psihologice şi, desigur, medicale”, a declarat Nini.

În general, antrenamentele începătorilor au loc în weekend, pentru a le permite copiilor să se ocupe şi de şcoală, dar lucrurile se schimbă odată cu creşterea nivelului. „În grupele de performanţă, antrenamentele au loc aproape în fiecare zi, iar acest lucru duce la o maturizare a lor şi ne ajută pe noi să vedem care dintre copiii care practică baschetul la început de plăcere, apoi de performanţă, pot trece barierele ridicate de criteriile de performanţă, care implică o adaptare psihologică şi mentală la tot ce înseamnă solicitare. Pe cei care reuşesc să treacă peste aceste bariere ştim că îi pregătim şi pentru viaţă, pentru că sportul înseamnă educaţie în foarte mare măsură”, a mai spus Nini.

Seniorii, modele pentru viitorii baschetbalişti

Spectacolul pe care cei din echipele de seniori, participante în prima ligă, îl oferă săptămânal, i-a făcut pe micii baschetbalişti să aibă modele din rândul celor mari. „Faptul că avem jucători, români, gălăţeni sau din alte oraşe, dar şi străini, jucători profesionişti, îi ajută pe cei mici, prin schimbarea de comportament şi a atitudinii pe care înţeleg ei să o manifeste la antrenamente. Toate fetiţele îşi doresc să fie ca Romina (n.r. - Filip), Amanda (n.r. - Frost), Cassie (n.r. - Rochel), Stasia (n.r. - Walter), Andreea Creţu sau Hanna Demeter. Copilele şi-au creat modele din jucătoarele profesioniste, la care au văzut în afară de un baschet de calitate şi un comportament deosebit, astfel că acum au o mai mare ambiţie la antrenamente. Nici la băieţi nu este mai prejos, aceştia îşi doresc să aibă mişcările seniorilor. Acest lucru nu poate să fie decât benefic, fiind o motivaţie în plus în a ajunge sportivi de performanţă”, a mai spus Nini.

Date de contact

Părinţilor care au ales Clubul de Baschet Phoenix le oferim numărul de telefon al antrenoarei Cristina Nini, pentru sala de la Pedagogic: 0749.084.886, respectiv al responsabilului cu selecţiile la celelalte două săli: Andrei Maxim - 0754.523.779.

Senioarele joacă astăzi cu Rapid

Echipa feminină Phoenix „U” va juca astăzi, pe teren propriu, de la ora 15,00, în compania formaţiei Rapid, într-un meci contând pentru etapa a cincea din Liga Naţională (LNBF).

În clasamentul la zi, Phoenix se află pe locul al treilea, cu şase puncte (două victorii şi două înfrângeri), iar Rapid se află pe ultimul loc.

Antrenorul echipei Phoenix, Eugenio Rodrigues, spune că echipa sa trebuie să fie concentrată, pentru a-şi confirma statutul de favorită printr-un rezultat favorabil. „Suntem favoriţi şi avem obligaţia să câştigăm acest meci. Avem o echipă mai bună, dar chiar şi aşa trebuie să ne concentrăm şi să dăm totul pe teren, altfel echipa Rapid ne poate surprinde şi nu ne putem permite acest lucru”, a spus Rodrigues. Odată cu meciul de astăzi va reveni în joc şi Romina Filip, accidentată în partida de acum două săptămâni, din deplasare, cu U Cluj.

Cassie Rochel

Altfel, Cassie Rochel (24 de ani) de la Phoenix a fost desemnată de federaţia de specialitate ca fiind cea mai bună jucătoare a etapei a patra. În meciul câştigat în faţa echipei CSM Satu Mare, americanca a realizat primul său „double-double” din LNBF, cu 18 puncte înscrise, 21 de recuperări şi 3 pase decisive. Rochel se află şi pe locul trei în topul general la capitolul recuperări, cu 41 de reuşite.

Citit 7280 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2015 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.